Véradók! Tényleg van szív és tüdő hallgatás előtte?
Paraván mögött.
Igen, meg kell vizsgálni a véradó véradás előtt. Nem csak tüdő- és szívhallgatás van, hanem egy kérdőív, amelyen nagyjából be kell jelölgetni, milyen betegségeid, műtéteid voltak, és vércsoport-meghatározás van még előtte, illetve valamilyen fertőző betegségre gyorsteszt.
Ezeket nem lehet elhagyni, mert nem szabad betegen, vagy rossz egészségi állapotban vért adni. Nekem ilyen vizsgálat során szűrték ki a szívritmus-zavarom, soha előtte nem tűnt fel egy orvosnak sem. A háziorvosom kiröhögött, amikor ezzel elmentem hozzá, még szerencse, hogy a véradós orvossal írattam egy papírt, pecséttel, mert sejtettem, hogy a doki hipochondernek néz. Hát ilyenek miatt fontos.
Én eddig 9x adtam vért, és egyszer sem volt szív-tüdő hallgatás.
Kikérdezett az orvos, vérnyomást mindig mért, és annyi. Talán egyszer ráállítottak a mérlegre is, többi alkalommal bemondásra ment.
Akkor én nagyon lelkiismeretes stábokkal találkoztam eddig. Azt is mindig megkérdezték, reggeliztem-e, vagy ha délután adtam vért, hányszor ettem aznap, és menstruálok-e éppen.
1. voltam.
Tegnap megkérdeztem a kollégáimat a vasútnál, ott nagy hagyománya van a véradásnak, egyikőjük 30x-os véradó.
Egyik sem mondta, hogy valaha is lett volna tüdő-szívhallgatás, pontosabban a 30x-os azt mondta: "maximum annó a katonaságnál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!