Terheseknek terhesgondozáskor kell fizetni vizitdíjat a kórházban?
Figyelt kérdés
Nemrég az egyik kórházban jártam, 1000.-Ft-ot fizettem, mert már több, mint egy éve jártam ott, azt mondták, ebben benne van a vizitdíj is és legközelebb már csak a 300.-Ft-ot kell fizetnem. Mondtam, hogy xy nőgyógyászhoz jöttem, igaz, még nem látszott rajtam, hogy babát várok... nem tudom, hogy szóljak, vagy ne szóljak, kell vagy nem kell?2007. szept. 19. 06:54
1/5 anonim válasza:
Ha terhes vagy és már meg van a gondozási könyved akkor nem kell tanácsadáson és a tanádadásról dokitol kiadott beutalokkal fizetned vizitdijat.Bármilyen más vizsgálatért amit nem terhestanácsadás cimszó alatt adnak beutalót fizetni kell 300ft-ot.
2/5 anonim válasza:
Nekem azt mondtál hogy ha van kiskönyved akkor sehova nem kell. Bár még én is uh- voltam eddig. Oda tuti nem kell.
3/5 anonim válasza:
Nem kell!
Ha első vizsgáltra mentél, a terhesség megállapítása céljából, akkor valószínűleg azért kérték el a pénzt, de a továbbiakban nem kell fiztened.
4/5 anonim válasza:
Nem kell, ha már megvan a kiskönyved. De amíg nincs meg, addig kell, mert ezzel igazolod, hogy terhes vagy, és gondozáson veszel részt.
5/5 anonim válasza:
Terhességi kiskönyv birtokában sehol sem kell fizetned, és a szülést követő hat hétig sem, ameddig tart a gyermekágyas időszak. Ha éppen a terhesség megállapítása céljából mentél nőgyógyászhoz, akkor kell fizetned, ám miután kiállította a kiskönyvet, visszakapod a vizitdíj árát a befizető-ablaknál.
Hiszen senkire nincs ráírva a terhesség korai időszakában, hogy babát vár, és még az sem biztos, hogy terhes az illető, tehát ezért kérik inkább el a pénzt, és utólag térítik vissza áldott állapot esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!