Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Legdurvább üzemorvosi történet...

Legdurvább üzemorvosi történetek. Mennyire volt az?

Figyelt kérdés
Sokfajta urban legend kering. Engem az érdekelne, hogy akivel konkrétan megtörtént, hogy sima kikérdezésre, vérnyomásmérésre számított, aztán nagy vetkőzés és alapos vizsgálat lett a vége.

2013. máj. 10. 07:01
 1/7 Bocipók ***** válasza:
100%

Üzemorvosnál nem volt ilyen, viszont körzetinél igen.

A sztori a következő:

jogsihoz kellett az orvosi igazolás, én meg simán becaplattam a körzetihez, hogy akkor a szokásos lesz: szemvizsgálat, vérnyomás oszt ennyi.

Ehhez képest, vetkőzzek le derékig. Meglepődtem, de levettem a felsőt (melltartó fenn maradt). Jövök ki az öltözőből, erre mondja, hogy a melltartót is. Hát itt már ledöbbentem, de mivel volt asszisztens a szobában nem ugattam be. Le kellett feküdni az ágyra és ott rám tette a tappancsokat a szívritmus vizsgálat miatt.

Nézte a pulzust is utána. Meg is jegyezte, hogy szapora és biztos az izgalom miatt....

Itt képzeletben megrugdostam.

Pár évre rá sztorizgattam egy kolléganővel és ő mondta, hogy neki nem kellett a melltartót levenni, mert a gépet nem befolyásolja. Hát nem tudom mi az igazság.

Gyanítom, csak meg akart sasolni.

2013. máj. 22. 15:31
 2/7 Bocipók ***** válasza:
100%

Első vagyok:

Amúgy üzemorvosnál az a normális, ha megcsinálja a vérnyomás mérést, szemvizsgálat (látod-e a táblát? Én mindig poénból megkérdezem, hogy milyen táblát, de az orvosoknak általában nincs humorérzékük), tüdő megkopogtatása és szív meghallgatása.

+ ki kellett tölteni egy adatlapot, hogy a családban milyen durva esetek fordultak elő.

A legviccesebb kérdés: milyen titkolt betegsége van....

Gondolják, hogy beírom, ha van?

2013. máj. 22. 15:35
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
Velem ilyesmi nem fordult elő, de egy ismerős mesélte, hogy új üzemorvosuk lett, egy idősebb férfi, előtte egy fiatalabb nő volt, aki szülesi szabadságra ment. Ez eddig rendben is, de amikor az illetőnek el kellett mennie az éves kötelező üzemorvosi vizsgálatra, ő úgy készült, hogy csak a szokásos, látás, vérnyomás, egy-két szokvany ,,hogy érzi magát'' jellegű kerdés lesz, mert azelőtt az említett doktornőnél ennyiből állt. Ehhez képest egy szál bugyira kellett vetkőznie, úgy mert vérnyomást, aztan a gerincét is megtapogatta, nagyon-nagyon alaposan meghallgatta elől-hátul, a hasát is megtapogatta, aztán volt EKG is. Hát, én az biztos, hogy ott ájultam volna el, az ismerősöm ugyan nem szégyenlős, de erre azért ő sem számított. Es kicsit erdekes volt, hogy konkrétan a látasát is egy szál ciciben nézte meg. Azért kicsit sem gyanús, hogy az ilyen történetek mindig akkor születnek, ha pasi a doki, de azokból sem a fiatalabb korosztály. Ugyanezt hallom jogsihoz szükséges alkalmassági vizsgálatnál is. Nalunk is pl. a háziorvosi rendelőben, az en dokinőm nem vetkőztet, csak a szokasos vernyomasmerés, látás, és mehetsz. Ha szükseges is pl. szívet hallgatni, ahhoz sem veteti le a melltartót, míg a ferfi kollegája (50-es pasi), meg előszeretettel vetkőzteti derekig pucérra a nőket ehhez. Persze tisztelet a kivételnek, biztos, hogy vannak diszkrét, nem ,,kukkolós'', ferfi orvosok is, pl Apukam és Bátyám is orvosok, es tudom, hogy soha senkit nem vetkőztetnek indokolatlanul, csak kevés az olyan, mint ők.
2019. júl. 15. 12:42
 4/7 anonim ***** válasza:

A 3. vagyok. És azota volt egy hasonló sztorim, bár mivel szintén háziorvosnál. Bár mivel nő a dokim, nem gondolnám, hogy bármi huncut szandék vezérelte volna, de azért érdekes volt.

Szoval mostanság gyakran voltak kisebb rosszulléteim, szédelges, szapora szívverés stb, és odaig fajult, hogy egyik nap majdnem el is ájultam. Elmentem a haziorvoshoz, aki nagyon alaposan megvizsgált. Először a szokasosak, vérnyomás, egyensúly vizsgálat, hasnyomkodás, alapos hallgatózás fonendoszkóppal, aztán mondta, hogy vegyem le a melltartót, nézne egy EKG-t. Ez eddig rendben volt, mert indokoltak a panaszaim a vizsgalatot. Aztan felfeküdtem, és kiderült, hogy baj van a géppel. Ezért vagy 20 percig babrált vele, amíg ott feküdtem csupasz felsőtesttel. Közben össze-vissza pakolgatta rám az elektródákat, kenegetett zselével, egyik pillanatban, mintha hozza is ért volna finoman a mellbimbómhoz. Közben kedélyesen beszelgetett velem mindenfeléről. Nem mondom, hogy rossz volt, de ilyenben még nem volt részem. Fél óra alatt csak ,,vegzett rajtam". Hát volt vagy 120 a pulzusom, smit meg is jegyzett.

2020. jún. 19. 22:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Ismerőséknél Zoom-on volt üzemorvosi vizsgálat... :)
febr. 5. 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:

1,3

Amúgy simán jelezheted, hogy nem szeretnél meztelenkedni, EKG-hoz sem kell pucér felsőtest, a jogsihz pedig egyenesen nonszensz... Ha erősködik, jelzed, hogy bejelented az etikai bizottságnál. Senkinek sem hiányzik ilyesmi.

Az a baj, hogy ott helyben nyuszik vagyunk, utána pedig már mindegy...

febr. 5. 10:23
 7/7 anonim ***** válasza:
3-as vagyok, az ismerősömnek elég durva volt, amit mesélt, amiatt én már problémáztam volna, viszont ami velem történt, nem volt különösen,, megbotránkoztató'', visszagondolva, mivel női dokim van/volt, másrészt ettől függetlenül normális volt.
ápr. 3. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!