Legdurvább üzemorvosi történetek. Mennyire volt az?
Üzemorvosnál nem volt ilyen, viszont körzetinél igen.
A sztori a következő:
jogsihoz kellett az orvosi igazolás, én meg simán becaplattam a körzetihez, hogy akkor a szokásos lesz: szemvizsgálat, vérnyomás oszt ennyi.
Ehhez képest, vetkőzzek le derékig. Meglepődtem, de levettem a felsőt (melltartó fenn maradt). Jövök ki az öltözőből, erre mondja, hogy a melltartót is. Hát itt már ledöbbentem, de mivel volt asszisztens a szobában nem ugattam be. Le kellett feküdni az ágyra és ott rám tette a tappancsokat a szívritmus vizsgálat miatt.
Nézte a pulzust is utána. Meg is jegyezte, hogy szapora és biztos az izgalom miatt....
Itt képzeletben megrugdostam.
Pár évre rá sztorizgattam egy kolléganővel és ő mondta, hogy neki nem kellett a melltartót levenni, mert a gépet nem befolyásolja. Hát nem tudom mi az igazság.
Gyanítom, csak meg akart sasolni.
Első vagyok:
Amúgy üzemorvosnál az a normális, ha megcsinálja a vérnyomás mérést, szemvizsgálat (látod-e a táblát? Én mindig poénból megkérdezem, hogy milyen táblát, de az orvosoknak általában nincs humorérzékük), tüdő megkopogtatása és szív meghallgatása.
+ ki kellett tölteni egy adatlapot, hogy a családban milyen durva esetek fordultak elő.
A legviccesebb kérdés: milyen titkolt betegsége van....
Gondolják, hogy beírom, ha van?
A 3. vagyok. És azota volt egy hasonló sztorim, bár mivel szintén háziorvosnál. Bár mivel nő a dokim, nem gondolnám, hogy bármi huncut szandék vezérelte volna, de azért érdekes volt.
Szoval mostanság gyakran voltak kisebb rosszulléteim, szédelges, szapora szívverés stb, és odaig fajult, hogy egyik nap majdnem el is ájultam. Elmentem a haziorvoshoz, aki nagyon alaposan megvizsgált. Először a szokasosak, vérnyomás, egyensúly vizsgálat, hasnyomkodás, alapos hallgatózás fonendoszkóppal, aztán mondta, hogy vegyem le a melltartót, nézne egy EKG-t. Ez eddig rendben volt, mert indokoltak a panaszaim a vizsgalatot. Aztan felfeküdtem, és kiderült, hogy baj van a géppel. Ezért vagy 20 percig babrált vele, amíg ott feküdtem csupasz felsőtesttel. Közben össze-vissza pakolgatta rám az elektródákat, kenegetett zselével, egyik pillanatban, mintha hozza is ért volna finoman a mellbimbómhoz. Közben kedélyesen beszelgetett velem mindenfeléről. Nem mondom, hogy rossz volt, de ilyenben még nem volt részem. Fél óra alatt csak ,,vegzett rajtam". Hát volt vagy 120 a pulzusom, smit meg is jegyzett.
1,3
Amúgy simán jelezheted, hogy nem szeretnél meztelenkedni, EKG-hoz sem kell pucér felsőtest, a jogsihz pedig egyenesen nonszensz... Ha erősködik, jelzed, hogy bejelented az etikai bizottságnál. Senkinek sem hiányzik ilyesmi.
Az a baj, hogy ott helyben nyuszik vagyunk, utána pedig már mindegy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!