Ha cukorbeteg vagyok 2010 óta, akkor jogosult vagyok adóvisszatérítésrevisszamenőleg is?
Szia kedves válaszoló :) köszönöm a gyors válaszodat :)
Nekem súlyos inzulinrezistenciám van,kialakult 2-es típusú diabétes mellitussal-ez akkor annak számít???Szerinted?És akkor az APECH kivizsgáltat,vagy hogyan lesz ez megoldva?-mert tudom,hogy van egy nyomtatvány,azt most én elküldtem a dokimnak,hogy töltse ki nekem,de azt hozzá kell tűzni az adóbevalláshoz,vagy hogyan kell csinálni???köszönöm,ha segítesz!!!!
Ez attól függ, hogy milyen kóddal diagnosztizáltak, és vagy nyilvántartva. BNO... kódot kell nézni, a diagnózison rajta van. A kategóriák elég rosszak, így van, akit szövődménnyel egyik, van, akit a másikba tettek, és ezért van, aki kaphat, van, aki nem...
A törvény menet közben ráadásul változott, ha jól emlékszem, 2012 év elején már csak 1170-ig lehetett visszaigényelni, afelett nem, de 2011-ben még a 1180-asok is kérhették.
Én is visszamenőlegesen kértem vissza, és megkaptam, azóta is kapom (2010-ben 2007-ig visszamenőleg).
A lefutott évekre lényegileg újra be kellett adni adóbevallást, de ha felhívod az apehet, ők is megmondják.
2007-re egyékébnt nem tudtam érvényesíteni (hiába járt), mert minimálbéres voltam, és nem fizettem annyi adót, hogy visszakaphassam. Ugyanez volt később egy másik munkahelyemen a takarító hölggyel: minimálbéren nem tudott egy petákot sem visszaigényelni, pedig inzulinos volt. Ő pl. tökre odafigyelt a diétájára, egész nap mozgott, mégis ide-odaugráltak az értékei, elég rossz volt a vércukra.
Az adóbevalláshoz semmit nem kell csatolnod, de a papíroknak meg kell lenniük, hogy ha behív az apeh, tudd bizonyítani a jogosultságodat. 2010 körül 3700 forint volt, most olyan 4700 ft / hó.
lehet inzulinrezisztenciáról beszélni diabetesben is.
mert ugye, az is diabeteshez vezet(het), ha vkinek a sejtjei inzulinrezisztenssé válnak, meg akkor is, ha túl kevés inzulinja termelődik. nálad a kórkép az első állapotból fejlődött ki valószínűleg.
aki azt írta, hogy IR-es vagy, az nem olvasta el figyelmesen, amit írtál ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!