Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Csak en gondolom ugy, hogy ez...

Csak en gondolom ugy, hogy ez a halapenz dolog gyomorforgato?

Figyelt kérdés

Par hete volt egy balesetem,bekerultem a Janos korhaz traumatologiajara,megmutottek.1 hetet voltam bent es amit ott lattam az undorito.Az orvosok,noverek 90%-a ra se hederit a betegekre,csak ha elore (!) csuszik a boritek.Az ellatas kritikan aluli,mind az orvosok,mind az apolok reszerol,de ha esetleg voltal olyan pofatlan,hogy addig nem fizettel,a tavozasod elott bejon hozzad a doki (aki addig le se sz.rt) es tartja a markat.Mivel egy lyukas garast sem adtam,ugy nezett ram,mint a veres rongyra.

Undoritonak tartom az egeszet,mert meg a kotelesseget sem vegzi el,szoval a fizeteseert sem dolgozik meg...Amugy is hanyok ettol a halapenz dologtol,mert az orvosnak az a munkaja,hogy ellasson,ezert kapja a fizeteset!Az utcaseprohoz sem szaladok ki minden heten egy tizessel,amiert szepen felsopri az utcat,es a konyvtarosnak sem tomok penzt a zsebebe ,amiert kiadta a konyveket.

Van,ahol adunk borravalot,ha valami pluszt nyujtanak,de nem tobb tizezreket...Csak en gondolom igy,hogy ez durva?

Mert en vhogy ugy erzem,hogy akkor minek fizetek TB-t,ha ezert a "szenzacios" ellatasert meg kulon fizetni kell?

Ja igen,es keveset keresnek,de Mo.-n kb. mindenki keveset keres (sajnos!!!!)

Azt meg mar csak nagyon halkan jegyzem meg,hogy kulfoldon jartam egyetemre,es ott teny,hogy az orvosok (is) tobbet keresnek,de ilyen hozzaallassal (nem a szaktudasrol beszelek) 10 percet sem dolgoznanak ott,mert ugy kivagnak oket,mint macskat sz.rni...Es hatalmas tisztelet a keves kivetelnek!

2013. ápr. 21. 16:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Jelenleg ott tartunk, hogy örülni kell, hogy van orvos és vannak ápolók. Akármilyenek. Mert olyan pocsék a fizetésük, hogy lasszóval kell fogni őket.
2013. ápr. 21. 16:56
 2/8 A kérdező kommentje:
En megertem,hogy nagyon keveset kapnak,es ez szerintem is elszomorito,de sajnos ma Mo.-n szinte senki nem kap annyit,amennyi a normalis lenne ugymond...
2013. ápr. 21. 17:08
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Én is ápolónő vagyok, merem remélni, hogy a kevés kivételhez tartozom. Tudod, nagyon sok múlik azon, hogy milyen a vezetés az adott osztályon. Az én főnővérem pl. soha nem tűrné el az általad leírt hozzáállást. Nem akarom védeni az ápolókat a János kórházban vagy bárhol, én amúgy sem ott dolgozom, hanem vidéken, de a kevés fizetést leszámítva, tudod miket kell nekünk kiállnunk? Egyrészt a betegek és a hozzátartozóik eleve úgy jönnek be, hogy teljesen hülyének néznek, félvállról beszélnek velünk, harsogják a jogaikat, fenyegetőznek a betegjogi képviselővel, ha valami nem úgy alakul, ahogy megálmodják. Csak éppen azt nem veszik észre, hogy ott ahol 2 ápoló van 60 betegre, ott egyszerűen képtelenség minőségi ellátást nyújtani. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy sokszor az orvos is rúg egyet a nővérbe, mert olyanja van. ezért fásulnak bele az ápolók ebbe az amúgy nagyon szép szakmába, és várják el némely helyen a borítékot. Lehet azzal jönni, hogy akkor el lehet menni, ha nem tetszik, el is mennek, csak az a baj, hogy nincs utánpótlás, mert a fiatalokat elrettentik ezek a közállapotok.
2013. ápr. 21. 17:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is gyomorforgatónak találtam, ezért is nem vagyok már az országban.

/rezidens/

2013. ápr. 21. 17:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Én tényleg nagyon sajnálom azokat,akik amúgy normálisak lennének,és ilyen körülmények között kell dolgozniuk,mert biztos nagyon megterhelő lelkileg és fizikálisan is.

De az a baj,hogy az olyan betegek is megisszák ennek a levét,akik amúgy nem ezt érdemelnék,mert nem szóltak egy rossz szót sem,és nem ők tehetnek arról,hogy milyen állapotok uralkodnak az egészségügyben,mert ők befizetik tisztességgel az állam felé a különböző járulékokat,csak sajnos az nem biztos,hogy oda kerül,ahova kéne...

Azt meg tényleg nagyon szomorúnak tartom,hogy egyes orvosok úgy állnak hozzá,hogy csak akkor lát el tisztességesen,ha fizetsz,aki meg pl. nem tud neki adni,azt úgy kezeli ,mint a leprás kutyát...

Szerintem sem normális az,hogy milyen alacsony bérek vannak,de sajnos ez nem csak őket érinti,hanem szinte minden olyan embert,aki tisztességes munkából próbál megélni...

2013. ápr. 21. 18:09
 6/8 anonim ***** válasza:
62%

Jó kis ellentmondásba keveredtél Kérdező!

Azt írod, hogy senki nem csinál semmit amíg nem csusszan a boríték, holott ez az első mondatod: "bekerultem a Janos korhaz traumatologiajara,megmutottek."

Szóval csak megoperáltak anélkül, hogy egy vasat is adtál volna? Érdekes...

Amúgy meg ne gyere azzal, hogy ma kicsiny kis hazánkban senki nem keres annyit amennyit kellene, ezer és egy példa van rá, hogy ez nem igaz. Nézd meg egy biztosító, egy bank, egy gyógyszergyár dolgozói fizuját, de lehet politikus, meg még sok más.

És végezetül a nyakamat tenném rá, hogy te (meg persze az emberek 99%-a) semmi pénzért, de ennyiért meg aztán főleg nem végeznéd el egy ápoló vagy egy doki munkáját egy hétig sem. Amikor dolgozol egy héten minimum 50 órát, amikor ha 231 felé szakadnál az is kevés lenne, mert olyan emberhiány van, hogy a beled lóg már délben, hiszen másik 3-4 hiányzó kolléga melóját is te végzed, eltelik úgy egy napból 12 óra munkával, hogy te cirka 30 betegért felelsz, de neked nem volt időd egész nap egy korty vizet inni, egy falat kenyeret bekapni vagy elszaladni pisilni. És ez nem túlzás, ez nem egyszer szó szerint így van. Bent lennél a munkahelyed éjjel és nappal, hétvégente, Karácsonykor és Húsvétkor, de még a gyereked születésnapján is, és ha kell Szenteste hajnalán fél 2-kor pucolod a szart valaki alól. Persze mindezt boldogan, elégedetten, bűbáj kedvesen, empatikusan és végtelenül türelmesen és fülig érő mosollyal az arcodon...

Na, mondj egy összeget amiért bevállalnád, de most őszintén.

És végezetül azt írod, hogy hatalmas tisztelet a kevés kivételnek! Hát ugyanez visszafelé is igaz, mert bizony a betegek és hozzátartózóik túlnyomó része egyszerűen egy primitív, bunkó idióta barom aki azt hiszi, hogy ő a világ közepe.

2013. ápr. 21. 18:54
 7/8 anonim válasza:

Szerintem ez nem a fizetésen múlik, mert ahogy másik is mondták, ezt rengeteg szakmában elmondhatják magukról az emberek, csak épp azt meg a nővérek nem látják, s a főnökök is mindenhol ott vannak, akik hol jók, hol rosszak, s mindenhol jönnek alulról és felülről is támadások, hol meg fenyegetések a fogyasztóvédelemmel, adóhatósággal, ilyen joggal olyan joggal, pedig a nagy többségnek fogalma sincs a pontos jogszabályokról, csak az épp neki kedvező részigazsággal fenyegetőzik, de hát mi magyarok már csak ilyen hőzöngős nép vagyunk. Amúgy ezt, hogy előbb megyünk mindennel rendőrhöz, ügyvédhez, bíróság elé mint az átlag európai, már több EU-s közvélemény-kutatáson alapuló felmérésben is kimutatták.

Szóval erre nem kéne hivatkozni annyiszor az egészségügyben sem, mert nem sokkal más a helyzet a többi ágazatban sem, kivétel egy-két húzó ágat, illetve a felső-vezetőket.

Az egészségügyi szolgáltatások színvonala alapvetően vacak, én is azt mondom, s pont ezért mikor normális hozzáállással van dolga valakinek, akkor hálát rebeg a magasságosnak, én legalábbis ezt teszem, merthogy sok nővér majdhogynem leköpi a beteget. Engem is irdatlan bánásmódban részesítettek eddig, a nagymamám haláláról nem is beszélve és ahogy hallottam egyeseknek ilyen beceneveket adtak, hogy a hugyos néni meg hasonlók és gyomorforgató vicceket mesélnek egymásnak bagózás közben.... hát azért ez a minimálbért se érdemelné meg, ennél bárki jobban elvégezné a munkát egy csepp humanitás birtokában.

Persze vannak kivételek, amit mondom én is észreveszek és az tök jó, de én a szemét rétegnek soha nem fogok adni plusz pénzt! Mire? Arra hogy úgy beszél hozzám mint akit a hátsójából rántott elő és ha olyanja van majdnem azt mondja nekem egy vizsgálat után, hogy annak örülnék, hogy még élek... Na legyünk észnél! Erre nincs mentség, a stressz se menti fel, ugyan ki mondhatna ilyeneket más embernek? Ezeket a személyeket el kellene távolítani de piszkosul, mert míg ilyenek vannak ott, addig soha nem lesz jó megítélésben az egészségügy! Ezt pontosan nekik köszönhetitek ti is - mondom ezt a lelkiismeretes nővérnek már - mert ők viszik a rossz híreteket. Olcsó vagy nem olcsó munkaerő, az ilyeneknek nincs helye ott, menjen raktári pakolómunkásnak akkor, s az ott szaladgáló patkányokkal üvöltözzön, de ahhoz a nénihez, akit egy ilyen veszekedéssel még át is küldhet a túlvilágra, mert a szíve már olyan gyenge.

2013. máj. 8. 19:48
 8/8 anonim válasza:

Ahogy fentebb írták,nem csak orvosok és ápolók tudnak bunkók lenni.

Bennem az a terv élt,hogy itthon maradok miután végzek az egyetemen,de mióta már kórházakban is vannak gyakorlataink és dolgozok,mint segédápoló rájöttem,hogy milliós fizetésért sem maradnék,annyira elegem van az itthoni betegekből.

Ut'latos,kultúrálatlan a betegek és hozzátartozók nagy része.

Meg azt sem preferálom ha megdobnak az ebédjükkel,mert tegnap is azt kapták......

2013. júl. 30. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!