Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szögbelépés után mennyi időn...

Szögbelépés után mennyi időn belül kell megkapni a tetanusz oltást?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 22:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%
Minél elöbb.Főleg ha rozsdás volt.Ha eddig nem mentél el,nézd a piros csíkot a lábadon,nehogy megjelenjen,mert az a vérmérgezés jele.
2013. ápr. 19. 22:50
 2/14 anonim ***** válasza:
Számíts arra, hogy ki fogják tisztítani a sebet. Az oltást pedig 24 órán belül érdemes beadatni, de nekem volt, hogy csak 3 nap múlva adták be ünnep miatt. (Ki kellett volna váltani a patikában, csak épp az ügyeletes patikus elfelejtett ügyelni. Annyi eszem nem volt, hogy a központi ügyelet helyett a kórházba menjek.)
2013. ápr. 19. 22:54
 3/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Én egy hülye tüskés gazba léptem nyáron,és egy óra múlva már láttam is a csíkot a lábamon.Nem lehet ezzel játszani.Azonnal adtak injekciót.
2013. ápr. 19. 23:02
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
72 órán belül
2013. ápr. 20. 07:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
72 órán beül,úgyhogy a 2. 3 napja pont belefért.
2013. ápr. 20. 07:57
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
utólsó..várja meg,míg megy a csík? akkor már késő.De a kérdező dönti el,kinek hisz.
2013. ápr. 20. 20:02
 7/14 anonim ***** válasza:
53%
Ha elindul a csík, tetanusz oltással akkor is megállítható és megszüntethető. Nyilván, ha karon van a seb, az problémásabb, de a talp van a legmesszebb a szívtől. S tényleg 3 nap a javasolt határidő amin még belül kell lenni, de persze jobb minél hamarabb beadatni.
2013. ápr. 20. 20:34
 8/14 anonim ***** válasza:
43%

Ki írta,h várja meg?! Amúgy a csíknak semmi köze a tetanuszhoz,egészen más kórokozó csinálja! Látszik,h nem értesz hozzá! De akkor,ne szólj hülyeségeket!

A tetanuszt vírus okozza és az oltást 72 órán belül kell beadni, minden nap csinálok ilyet!!!

2013. ápr. 20. 23:22
 9/14 anonim ***** válasza:
41%
hiányzik egy szó- NEM vírus okozza!
2013. ápr. 20. 23:32
 10/14 anonim ***** válasza:
57%

Bocsánat az előző kifakadásért,de nyilván nem akarok rosszat senkinek!

A vörös csík,amiről beszéltél az egy sebfertőzés jele,amit okozhat bármilyen kórokozó és antibiotikummal gyógyítható.

A tetanus kezdeti tünetei fejfájás, fáradtság, szédülés,izomfájdalmak.Később szájzár és az arcon izomgörcs alakul ki. Végül ez az izomgörcs az egész testen jelentkezik és az ember a légzőizmok görcse következtében hal mag.Erre nincs gyógyszer,ezért fontos a megelőzés(oltás).

2013. ápr. 21. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!