Szögbelépés után mennyi időn belül kell megkapni a tetanusz oltást?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 22:40
1/14 anonim válasza:
Minél elöbb.Főleg ha rozsdás volt.Ha eddig nem mentél el,nézd a piros csíkot a lábadon,nehogy megjelenjen,mert az a vérmérgezés jele.
2/14 anonim válasza:
Számíts arra, hogy ki fogják tisztítani a sebet. Az oltást pedig 24 órán belül érdemes beadatni, de nekem volt, hogy csak 3 nap múlva adták be ünnep miatt. (Ki kellett volna váltani a patikában, csak épp az ügyeletes patikus elfelejtett ügyelni. Annyi eszem nem volt, hogy a központi ügyelet helyett a kórházba menjek.)
3/14 anonim válasza:
Első vagyok.Én egy hülye tüskés gazba léptem nyáron,és egy óra múlva már láttam is a csíkot a lábamon.Nem lehet ezzel játszani.Azonnal adtak injekciót.
5/14 anonim válasza:
72 órán beül,úgyhogy a 2. 3 napja pont belefért.
6/14 anonim válasza:
utólsó..várja meg,míg megy a csík? akkor már késő.De a kérdező dönti el,kinek hisz.
7/14 anonim válasza:
Ha elindul a csík, tetanusz oltással akkor is megállítható és megszüntethető. Nyilván, ha karon van a seb, az problémásabb, de a talp van a legmesszebb a szívtől. S tényleg 3 nap a javasolt határidő amin még belül kell lenni, de persze jobb minél hamarabb beadatni.
8/14 anonim válasza:
Ki írta,h várja meg?! Amúgy a csíknak semmi köze a tetanuszhoz,egészen más kórokozó csinálja! Látszik,h nem értesz hozzá! De akkor,ne szólj hülyeségeket!
A tetanuszt vírus okozza és az oltást 72 órán belül kell beadni, minden nap csinálok ilyet!!!
9/14 anonim válasza:
hiányzik egy szó- NEM vírus okozza!
10/14 anonim válasza:
Bocsánat az előző kifakadásért,de nyilván nem akarok rosszat senkinek!
A vörös csík,amiről beszéltél az egy sebfertőzés jele,amit okozhat bármilyen kórokozó és antibiotikummal gyógyítható.
A tetanus kezdeti tünetei fejfájás, fáradtság, szédülés,izomfájdalmak.Később szájzár és az arcon izomgörcs alakul ki. Végül ez az izomgörcs az egész testen jelentkezik és az ember a légzőizmok görcse következtében hal mag.Erre nincs gyógyszer,ezért fontos a megelőzés(oltás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!