Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem kell tetanusz ugye?

Nem kell tetanusz ugye?

Figyelt kérdés
Üdvözlet, pár órája ( 1-2 ) a kiskertünk "ajtaján" lévő drótnak a vége felkarcolta a kézfejem tetejét, kb. 5cm hosszan. vérzett is, de nem ment mélyre, már éppenhogy csak a sebnél piros. Mikor vérzett nyomkodtam kicsit, hogy kitisztuljon stb. Általános iskolai tetanusz ellenit ugy 2-3 éve kaptam.
2012. szept. 1. 19:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha a drót rozsdás volt, akkor kell.
2012. szept. 1. 19:47
 2/8 A kérdező kommentje:
értem, a tetanusznak valami jól észrevehető jele van? piros csíkrol hadobál mindenki, de milyen piros csík? meg hol megy? a vénámba?
2012. szept. 1. 19:49
 3/8 anonim ***** válasza:
te inkább megvársz egy aranyos görcsös rohamot, mint hogy megszúrkáljanak?
2012. szept. 1. 19:51
 4/8 poiu ***** válasza:
Akinek felelősséget kell vállalnia az életedért, azt mondja, hogy kell. Nekem nincs ilyen felelősségem, azt mondom, nem kell. Én soha se kértem ilyen esetben tetanuszt. Ezzel együtt, figyeld a tüneteket.
2012. szept. 1. 19:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Nem, de nem fogok rohanni szombat este az ügyeletre mert megkarcolt egy drót, mert hülyének néznek. Csak jeleket szeretnék nem tüneteket, hogy pl. bepirosodik körülötte meg valami piros csík megy. De nem tudom hogy kell nézni. A sebből megy kifele a piros csík a szívem fele?
2012. szept. 1. 19:54
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor boldog görcsvárást :D
2012. szept. 1. 19:55
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi^^
2012. szept. 1. 19:57
 8/8 poiu ***** válasza:
Ne parázz! 10 évig emlékszik a szervezeted a tetanusz oltásra. Hagyj egy papírt az ágyad mellet: "ha izomgörcsökben fetrengek, léci hívd a mentőt". Erre nem lesz szükség, de jól fogsz aludni...
2012. szept. 1. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!