Kell tetanusz elleni injekció/oltás ez esetben?
Segítettem ma cserepet pakolni s közben a fából kiállt egy nagyobb méretű szög, ami lehet, hogy rozsdás volt valamennyire. Vékony talpú cipő volt rajtam s megbökte a lábam. Nem volt valami kellemes, később vettem észre, hogy mégis van nyoma ennek. Egy kis 2-3mm-s részről van szó, amit megnyomkodtam, nagyon nehezen megjelent a vér. Nem kezdett folyni, csak megjelent. Ezt követően zsibogni kezdett a lábam s most is zsibog. Körülötte nem piros, nem észleltem semmilyen elváltozást, mindössze zsibog az érintett hely környékén.
Holnap felmegyek a dokihoz a biztonság kedvéért, de félek, hogy észre sem fogja venni ezt a nagyon apró szúrásnak nevezhető részt.
Nem tudom, mennyire lenne indokolt az oltás. Inkább elmegyek, de ha nem indokolt s mondjuk mégis beadják, akkor lehet valami szövődvénye?
Mennyi idő még legkésőbb megjelenik ez a baktérium s elkezd fertőzni? Mik az első tüneti?
Előre is köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!