Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Akinek nincs pénze az dögöljön...

Akinek nincs pénze az dögöljön meg?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, és annnnyira fájnak, ropognak az ízületeim minden nap, hogy teljesen kikészütlem tőle, mozogni sem tudok. A hülye orvos eddig azt tanácsolta, hogy sportoljak, de hogy sportoljak? Épp azért hagytam abba a mozgást mert veszettül fáj mindenem. Most végre kaptam beutalót reumatológiára. De mikorra kaptam időpontot? Szeptember 25-re :) Addig meg szenvedjek. Na én inkább felkötöm magam. Akinek nincs pénze magándokira az dögöljön meg, vagy mi az elv??
2013. ápr. 16. 10:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés, mitől ropognak?

Ha azért ropog, mert nem mozogsz, akkor a sport ésszerű lépés, ezen belül is az úszás, ami abszolút nem terheli, de megmozgatja az ízületeket.

Reumatológus magán úton az olcsóbbak közé tartozik, de sokat nem tudna veled csinálni, röntgen és egyéb vizsgálatok nélkül.

2013. ápr. 16. 11:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
úszás? Azzal nem terheled az ízületeidet.
2013. ápr. 16. 11:01
 3/15 anonim ***** válasza:

Bárki szeptemberre kapott volna időpontot, nem direkt veled akartak kicseszni. Ilyen ez sajna manapság: sok a beteg, kevés az orvos, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy van olyan rendelő ahol a 6-8 órás rendelési időre nem hajlandóak napi 4-5 betegnél többet beírni, mert félnek, hogy megszakadnak a munkába.

(Ilyen pl. egy endokrinológus orvos akihez egy évben egyszer kell visszamenni kontrollra pajzsmirigy betegség miatt. Mindenki időpontra, előjegyzés alapján jön -ismétlem: napi 4-5 beteg- és mégis nem egyszer órákat kell várni. A doki minimum 70 éves, és mindez a fővárosban, kórházban. Na mindegy.)

Javasolt lenne a szeptemberi vizsgálatig szedned valami ízületvédő gyógyszertárban vény nélkül kapható cuccot.

Igaz, hogy ez sem olcsó, de jobb megoldás, mint a kötél általi halál.

2013. ápr. 16. 11:08
 4/15 anonim ***** válasza:

Sajnos ez van ma Magyarországon, és ez csak rosszabb lesz. De mondok neked egy példát ami nem rég velünk esett meg és olcsóbb volt sokkal a magán orvos mint az sztk-s. Hihetetlen de így van.

A férjem magán fogorvoshoz jár. Elment foghúzásra, kihúzták neki minden simán ment 3 ezer forint.

A sógornőm nagy hangon ecsetelte hogy magán dokira nekik nincs pénzük, nem állnak úgy stb... Elment az sztk-s rendelésre, ahol a doktornő sz.arik mindenkire. Jól meg gyepálták és beletörték a fogát. Hazajött be kellett vinni Pécsre a szájsebészetre mert nem állt el a vérzés. Itt már kb 3000 forint az útiköltség, ott írtak neki gyógyszereket, és később kellett visszamennie mikor kiszedték. Ha az óriási fájdalomtól eltekintünk akkor is kb 20 ezer forintjába került egy fog húzása míg nekünk csak 3 ezer extra fájdalom, vérzés és szenvedés nélkül. És sok esetben nagyon is megéri elmenni a magán rendelésre.

2013. ápr. 16. 11:12
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én régebben naponta futni jártam, úsztam, bicikliztem, SZERETEK mozogni, de már teljesen leamortizálódtam! minden egyes moccanásra mintha szét akarnék esni. Meg még rengeteg más tünetem is van, de azokkal sem foglalkozik ez az elcseszett orvos.

Annak, aki azt írta, hogy le vannak terhelve: Tudod nálunk hogy megy? Nem egyszer volt, hogy ahova mentem pangás volt, és az orvos lent kávézgatott a recepciósokkal!!! Gyorsan letudják az SZT-ks betegeket, és csak a fizetősökkel foglalkoznak..

Az a baj egyébként, hogy fizetnék én, ha lenne munkám és pénzem, de emiatt még suliba járni sem tudok, pláne nem dolgozni. Alkalmanként dolgozok, diákmunkát, de teljesen kikészít, annyira szar a fizikai állapotom (és ettől az örökös rosszulléttől a mentális állapotom is kezd egyre rosszabb lenni)

2013. ápr. 16. 11:16
 6/15 hollófernyiges ***** válasza:

"kevés az orvos"

Nem az orvos kevés (bár az is), hanem ennyit fizet ki az egészségbiztosító.

2013. ápr. 16. 11:16
 7/15 A kérdező kommentje:
utolsóval egyet értek, csak egy helyen pontosítanék: a betegségbiztosító
2013. ápr. 16. 11:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Nem a kapacitásuk ennyi,hanem meg van szabva hány beteget láthatnak el egy nap.

Mellemben csomót találtan,nődoki,beutaló Uh-ra és mammográfiára.

Mammográfiáról elhajtottak,hogy 25 évesen ugysincs mellrákom,majd 45 évesen menjek vissza.

Uh-ra januárban jelentkezve novemberre tudott volna előjegyezni.De mondta,kp-ért magánban ugyanabban a rendelőben másnap megcsinálja...

Magánban uh-t és mamográfiát 1 héten belül megcsinálták...(nem ott ahol felajánlotta tb finanaszirozott helyett)

2013. ápr. 16. 11:27
 9/15 A kérdező kommentje:

Erről van szó kérem szépen...

"Hadd hulljon a férgese"... Szerintem arra megy ki a játék, hogy dögöljön meg, aki annyira beteg, mert arra úgyis csak menne a sok pénz (amit ugye mi fizetünk be...)

"Moslék-ország, hajh, cudar ország" :)

2013. ápr. 16. 11:33
 10/15 anonim ***** válasza:

Azért azt is vegyük figyelembe, hogy itt mindig minden nagyon fos... DE máshol még ez sincs ingyen... Mert, hogy itt akkor is ellátnak, hogy ha nincs egy forintod se. Míg tőlünk nyugatabbra csak akkor ha van biztosításod, és annak megfelelő mértékben, hogy milyen biztosításod van... Szóval ha no meló, no tartalék, no pénz ... akkor marad valami alap ellátás ahol aztán te sírhatsz, hogy fáj a karod az ellátás abból fog állni, hogy megvan a karod? Igen! Akkor nincs annak semmi baja.

Szóval igazából ez csak fölösleges mellébeszélés és sírás, amit itt előadsz, mert hogy még így is több ellátást kapsz, mint általában máshol.

........

Ps.: Félre értés ne essék alapjában elég siralmas az állami egészségügy, de azért a dolgozok nagy része igyekszik segíteni. És, hogy ha ez nem felel meg akkor még mindig ott van a nyugati mintára a magánegészség pénztár, biztosítás amit ha fizetsz akkor annak terhére járhatsz magándokihoz kiszámítható fix havi költségért és akkor nem kell semmire sem várjál.

2013. ápr. 16. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!