Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kívánnak ennyire a...

Miért kívánnak ennyire a szúnyogok?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok, és utálom a jó időt, mert tönkreteszik a szúnyogok. Nem tudom miért imádnak ennyire, és azt sem, hogy mivel tudnám őket eltaszítani. Próbáltam már mindenféle szúnyogriasztót, gyertyát, karkötőt, dörzsöltem már magam citromfűvel, ettem már fokhagymát, de semmit. Ha nyaralni megyünk, kiülünk este, vagy tópart közelében vagyok mindig tetőtől talpig be vagyok öltözve, de még így is megtalálnak... Van rá valami felhasználható tippetek? Már előre félek a kis dögöktől...
2013. ápr. 15. 20:06
 1/2 anonim ***** válasza:
Tegnapelőtt hasonló kérdésre írtam a választ:
2013. ápr. 15. 20:39
 2/2 anonim ***** válasza:

*

Szúnyogokra:

Vegyél 200 ml sósborszeszt, tegyél bele 30db szegfűszeget. Ezt 24 órát kell áztatni, azután már ezzel bekenheted magad. A megmaradt szeszben a szegfűszeget bennehagyni, kicsitmegbarnul, de a szernek ez nam árt. Én már 4 óra után próbáltam ki és így is működott.

Itt a kullancs szezon is, erre viszont ez működik:

1 csomag rozmaring (fűszerestől), 1 evőkanál fehér borecet, 1 l víz. A vizet felforraljuk, bele tesszük a rozmaringot és áztatjuk, amig a víz kihül. Leszűrjük és hozzáadjuk a boreccetet. Majd szórofejes flakonba önthetjük és hűtőben tároljuk. Kirándulás előtt lefújjuk magunkat, főleg az alsó végtagokat , főleg térdtől lefele és még a lábbelit is befújjuk.

De van a Vape-nak szúnyog és kullancsriasztója (Derm Herbal), meglepően jó illatú (citrom és eukaliptusz), ez is jól működik.

2013. ápr. 15. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!