Műtét TB nélkül?
Figyelt kérdés
Holnap megyek nőgyógyászhoz, nagy valószínűséggel teherbe estem (védekezés mellett). Sajnos nem állunk úgy anyagilag, hogy meg tudjuk tartani, így el kell vetetnem (nem kérek kritikát, nehéz döntés volt...). 1 éve munkanélküli vagyok, a TB-m nincs fizetve. Így a teljes összeget (kb. 30e) ki kell majd fizetnem az abortuszért, és ezen felül még valamit, vagy ez hogy működik?2013. ápr. 10. 18:33
1/5 anonim válasza:
Az orvosnál nem lesz gond , csak figyelmeztetni fog hogy nincs tb-d . Ez a műtét árát egyáltalán nem befolyásolja. Viszont érdemes lenne utána nézned , hátha kapnál valamilyen kedvezményt , főleg hogy nincs jövedelmed.
2/5 A kérdező kommentje:
Jövőhéten megyek intézni, hátha fizetné helyettem a PH 1 évig a TB-t. Csak ugye a műtétet nem lehet annyira húzni-halasztani, és ezzel nem voltam tisztában. Mert párom fizetné, de nem vagyunk elszállva anyagilag, a 30e is megvisel :S
2013. ápr. 10. 18:42
4/5 A kérdező kommentje:
Itt olvasgatok pár kérdést, és sokan azt írják, hogy kaphatok egy csinos kis számlát emiatt. Pályakezdő vagyok, tavaly szeptember óta regisztrálva, de nem kapok semmilyen pénzt sehonnan..
2013. ápr. 10. 18:56
5/5 anonim válasza:
Ha a Tb-d 1 éve nincs fizetve, és önmagad után sem fizeted az eü.járulékot, akkor egyáltalán nem "ingyenes" még az eü. ellátás sem! Ennek mindenképpen járj utána, még mielőtt nem lesz késő. Ha az eb. járulékot fizetted magad után, akkor eü. szolgáltatásra (ellátásra)jogosult vagy térítésmentesen, de a beavatkozás költsége ettől független. az egy meghatározott összeg, ami mindenkire vonatkozik (esetleg méltányosságból, a jövedelmi helyzetedre tekintettel kellene megkérni, hogy mérsékeljék vagy engedjék el az összeget).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!