Csilla017 kérdése:
19 évesen elaltatnak mandulaműtét közben?
Figyelt kérdés
Ma voltam orvosnál és azt mondta hogy ki kell vetetnem mert rendszeresen begyullad! Amint lelohad a gyulladás mehetek a műtétre de nagyon jó lenne tudni hogy elaltatnak vagy sem, mert akkor úgy készülök!2013. ápr. 8. 22:19
1/9 anonim válasza:
A magán kórházakban elaltatnak mandula műtét közbe,ha kéritek! nézz utána
2/9 anonim válasza:
Kérheted, hogy altassanak. Engem is 19 évesen műtöttek decemberben. Nem kértem altatást, kb. 30 perc az egész, végig baromkodtuk a dokival. Persze műtét után fájt, de ezen az altatás sem segít, sőt azt mondják, hogy úgy nehezebben gyógyul. Nem akarlak lebeszélni az altatásról, de sokat dobott az önbizalmamon, hogy nem altattak! :)
3/9 A kérdező kommentje:
Én nagyon félek hogy ébren kellene maradnom! Persze ha nem fognak altatni nem tudok ellene mit tenni, de nyugtalanító hogy "végignézzem" az egészet!
2013. ápr. 8. 22:37
4/9 anonim válasza:
Ha kéred, altatnak. Engem nem magán kórházban műtöttek. De az orvosom megmondta, hogy az sok plusz vizsgálat, ill. nem volt sok választásom, mert nem kaptam volna, csak 2013-ra időpontot altatásra, de nekem fontos volt, hogy 2012-ben lezárjuk. Nagyon féltem, aztán rájöttem, hogy ez minden, csak nem nagy cucc... De persze Te ismered magad! Annyi még, hogy ha altatnak 2-3 nappal is többet fektethetnek bent (legalábbis nálunk így van), ami szintén nem vonzó.
5/9 anonim válasza:
Én direkt nem kértem altatást, mert tudatában akartam lenni, mi történik velem. Akkoriban volt az a pár altatásos mandulaműtét halál. Jobban is tettem, hogy nem kértem, mert műtét után közvetlen, amikor kitoltak a szobába, majdnem elvéreztem. Rosszul varrtak össze, ezért ömlött a vér. Egy nővér sem nézett rám, én csengettem, hogy valami nem oké. Lehet, ha altatnak, akkor olyan kába lettem volna, hogy észre sem veszem, vagy végigalszom. Miután szóltam, azonnal visszatoltak a műtőbe, duplán összevarrtak.
6/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Te tudod, hogy szeretnéd, én mondjuk ilyen mandula, vagy fogműtét esetén biztos nem kérnék altatást, ha nem muszáj. Bármit leszívhatok akár. Egészen más, mint mondjuk egy térdműtétnél.
7/9 A kérdező kommentje:
Uram isten! Akkor biztos hogy nem kérem az altatást! Nagyon félek én is a halál miatt mert egy időben rengeteget hallottam a hiradóból hogy meghaltak mandulaműtét közben/után! De ebbe bele sem gondoltam! Csak megrémiszt a tudat, hogy "végignézzem" az egészet!
2013. ápr. 10. 22:16
8/9 anonim válasza:
Nem akartalak megijeszteni, ne haragudj, csak jobb ha tudod, hogy ez is benne van a pakliban. Altatás nélkül sem kellemes, az biztos. Látni nem látsz semmit. Csak nagyon kellemetlen.
9/9 A kérdező kommentje:
Egy fül orr gégész ismerősöm megkérdeztem és azt mondta jobb ha altatásban vagyok műtét közben szóval úgy döntöttem altassanak pénteken megyek vissza a gégészhez időpontot kérni a műtétre és az előtte való vizsgálatokra! Szóval egyenlőre még nem aggódom! De akkor biztos hogy fogok! De reménykedem hogy minden rendben lesz!!
2013. ápr. 14. 22:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!