Nem tudom fizetni magam után a Tb-t, de nem küldtek még felszólítást, hogy működik ez?
Iskola befejezése és munkaviszony megszűnése után is van egy türelmi idő, amikor már ugyan nem jársz iskolába vagy már nem dolgozol, de még érvényes a TB-d.
Egyébként ha nem tudod magad után fizetni, akkor menj be a területileg illetékes önkormányzathoz és igényeld, hogy szociális rászorultság miatt ne kelljen magad után fizetni. Ha az ehhez való feltételeknek megfelelsz, akkor nem kell magad után fizetni, de lesz ellátásod.
Ha regisztrálom magam a munkanélküli központba, akkor fizetik nekem?
Köszönöm a válaszokat.
Első válaszoló-mik a feltételek, mi alapján döntik el, hogy rászoruló vagyok e
Első válaszoló vagyok.
Nem a munkanélküli fizeti utánad.
Regisztrált munkanélkülinek kell hozzá lenni, de az önkormányzatnál kell elintézni. Nekik kell egy igazolás arról, hogy mi alapján kéred a szociális rászorultságot. Ha te az alapján kéred, hogy munkanélküli vagy és ezért nincs jövedelmed, akkor a munkanélküliből kért igazolást kell csatolni a szociális kérelemhez, amit az önkormányzatnál adsz be.
Egyébként ha nincs házastárs, mivel a házastárs jövedelme is beleszámít az elbírálásba, hanem egyedül vagy, akkor a te havi bevételed alapján számolják az 1 főre jutó jövedelmet. Azt hiszem ez a határ 28500 Ft, de nem biztos, mert mindig vannak módosítások. Szóval ha ezt az összeget nem haladja meg az 1 főre jutó jövedelem a háztartáson belül, akkor ez alapján átmegy a kérelem.
De egy vagyonnyilatkozatot is ki kell tölteni, ahová ingatlant, járművet, üdülőt, stb. be kell írni. De ha valakinek van egy átlagos háza, átlagos autója, azért ott is meg szokták adni.
Az a lényeg, ha valakinek nincs vagy nagyon kevés a jövedelme és nincsen nagy vagyona, nagy értékű vagyona, akkor azért esélyes, hogy megkapja a rászorultságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!