Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért kell fizetni a tüdőszűré...

Topama kérdése:

Miért kell fizetni a tüdőszűrésért, mikor viszek hozzá beutalót?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 4. 08:08
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
Mert ez a törvény. 40 év alatt nem jár alanyi jogon.
2013. ápr. 4. 08:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen az a beutaló. Munkaköri alkalmassági miatt fizetni kell, de pl. tüdő betegség miatti rontgen ingyenes.
2013. ápr. 4. 08:14
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
Hát, én még az életben nem fizettem tüdőszűrésért, még akkor sem, amikor az egészségügyi kiskönyvemet csináltattam vagy 8 éve, pedig akkor még bővel 40 alatt voltam.
2013. ápr. 4. 08:20
 4/10 anonim ***** válasza:
44%
Pár eve mar fizetős a tüdőszűrés, utolsó.
2013. ápr. 4. 08:23
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Tüdőszűrés igénybevétele:

- 30 év feletti lakos részére a vizsgálat évente egyszer kötelező, ingyenes

- 18 és 30 év közötti lakosok számára a szűrővizsgálatot Háziorvosi beutalóval ingyen, beutaló nélkül térítés ellenében tudjuk elvégezni évente egyszer. A térítés összege 860Ft.

- 18 év alatt a tüdőszűrővizsgálat csak beutalóval vehető igénybe

- a Foglakozás Egészségügyi Szolgálat beutalójával igénybe vett tüdőszűrő vizsgálat térítés köteles.

2013. ápr. 4. 08:27
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
És miért kell fizetni a szemüvegért, vagy fogpótlásért?Mikor minden második embernek szüksége van rá és horribilis összegű TB járulékokat fizetünk??Ablakon kidobált pénz!Mocskok!
2013. ápr. 4. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves 5. ezt hol találtad?

A legfrissebb kormányrendelet ez:

A 40 év feletti biztosítottak évente egy alkalommal háziorvosi beutaló vagy a tüdőgondozó intézet értesítése alapján térítésmentes tüdőszűrő vizsgálaton vehetnek részt.

A 40 év alattiaknak a tüdőszűrő vizsgálatért - kivéve, ha annak elvégzése járványügyi okból kötelező - térítési díjat kell fizetniük, melynek összege a 235/2008.(IX.23.) Kormányrendelet 3.§ értelmében megegyezik a mellkas-szűrővizsgálat közfinanszírozásban érvényesíthető díjának összegével. Úgyszintén ezt a térítési díjat kell fizetni a munkaköri és személyi higiénés alkalmassági vizsgálatok keretében végzett tüdőszűrő vizsgálatokért, kivéve az anyatejet adományozó nőket, akik a 235/2008.(IX.23.) Kormányrendelet 2.§ értelmében térítésmentesen jogosultak a tüdőszűrő vizsgálat elvégzésére.

2013. ápr. 4. 10:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Engem nyáron küldött el háziorvos allergia miatt és nem kellett fizetni, 30 sem vagyok. Lehet, hogy elnézték, másra nem tudok gondolni.
2013. ápr. 4. 14:08
 9/10 anonim ***** válasza:
Más ha betegség ,v. betegség gyanúja miatt kell. Azért természetesen nem kell fizetni
2013. ápr. 4. 14:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.Csak engem bosszant az, hogy TB is fizetek és még fizessek 1500ft-ot.
2013. ápr. 5. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!