Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szerintetek adnak beutalót...

Szerintetek adnak beutalót MRI-re a két szép szememért?

Figyelt kérdés
Tudom, hülye a kérdés, a lényeg, hogy szeretnék elmenni a reumatológusomhoz (járok régóta hozzá, de leváltották és most más van jó pár éve), vannak panaszaim, a leleteim már bő 7 éves környékiek, és szeretnék beutalót kérni egy adott korházba, hogy csináljanak újabb felvételeket a gerincemről. 2 évvel ezelőtt elzavart a dokinő azzal a kifogással, hogy ha nem ejtek ki a kezemből semmit, meg lábamra tudok állni, akkor nincs semmi gond, majd akkor menjek vissza, ha a fenti dolgok megtörténnek, és elgondolkodik azon hogy adjon beutalót a korházba MRI vizsgálatra. Viszont én érzem a panaszaimat, nekem fáj, nem neki, emiatt gondolom az elvárás lenne, hogy ha kérem, akkor adjon beutalót a felvételek elkészítésére, már azért is, hogy legalább frissebb leleteim legyenek. Szerintetek? (persze az is játszik, hogy kifizessem a felvételek készítésének az árát, itt nem a pénzről van szó)
2013. ápr. 7. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Kifizeted, és akkor nm kell beutaló. Ennyi.
2013. ápr. 7. 20:51
 2/5 anonim ***** válasza:

A két szép szemedért nem adnak. Ha a tüneteid indokolják,

akkor adnak. Viszont ne akard megszabni az orvosnak, hogy kötelezően adjon, mert azt nem szeretik, ha a beteg okosabb.

Panaszaidra tekintettel vesd fel, hogy talán, esetleg, nem lenne szükséges egy újabb MRI? Nagyon drága, orvos keze is kötve van, nem írhat csak úgy, mert valakinek szép a szeme.

2013. ápr. 8. 15:43
 3/5 A kérdező kommentje:

értelem szerűen a két szép szememet csak hülyéskedésképp írtam, a lényeg az, hogy a panaszaim indokolnák, két szakrendelésből 1 adott volna, de oda nem tudtam volna elmenni a munkahelyi távolság miatt, ami meg közel lenne a munkahelyemhez, és a munkahelyhez közeli szakrendelésen jártam, ott viszont nem adtak, hiába vittem magammal a másik szakrendelésről a leleteket, véleményt, indokokat.

Az a baj ,hogy mostanság nagyon beteges vagyok, főleg gerinc és idegi téren (lehet alagút szindrómám van,de gáttáji fájdalmaim állandósultak -> prosztatámmal minden ok, nem azzal van a gond), és a bő tucat orvos ha adott egyáltalán kézzel fogható diagnózist, akkor örülhettem, nem hogy még beutalni valahova kivizsgálásra. Szóval igen, a két szép szememért biztos nem fognak adni, de hogy másért se már ebben az orszában, az is biztos, inkább dögöljön meg az ember akár fiatalon is.

2013. júl. 14. 12:37
 4/5 A kérdező kommentje:
kifizetni megint más tészta, 40000 ft egy MRI, minimálbérből szerintem nem mindenki tud ilyen összegekbe vágni a fejszéjét. Kérdés, hogy akkor az ember minek fizeti a TB-t, ha szakszerű ellátást nem is kap normálisan
2013. júl. 14. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Akkor pedig kénytelen leszel oda elmenni,ahol kaptál volna. Ha más nem, szabadságod ideje alatt talán van rá időd.

És valóban nagyon drága az ilyen vizsgálat,egy alap TB sehol a világon nem fedezi,csak alapos indokkal.

2013. júl. 15. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!