Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mennyit kell fizetni a tüdőszű...

Mennyit kell fizetni a tüdőszűrőért, ha az illetőnek nincs egészségbiztosítása?

Figyelt kérdés
Úgy tudom,hogy a tüdőszűrőt nem támogatja a tb, úgyhogy elvileg mindenkinek ugyanannyiba kerül. (kivéve járványügy ill 40 év felettiek) Ez így van?
2009. szept. 17. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
De mi az, hogy nincs biztosítása. Azt kötelező fizetni! Ha valaki nem fizeti, akkor nem csak a vizsgálat díját kell kifizetni, hanem az Apeh büntetést is.
2009. szept. 17. 11:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Pont azért, amiért kötelező a TB, ezért nem kell a vizsgálatért a rendezetlen jogviszonnyal rendelkezőknek többet fizetni, mint a rendezett jogviszonyúaknak.

Mivel hazánk nem Amerika, itt nem lehetőség a TB fizetése, hanem kötelesség. Azaz, ha nem fizeted, akkor is finanszíroz a társadalombiztosítás téged is, mivel a TB-det BE FOGJÁK HAJTANI rajtad, tehát VISSZAMENŐLEG is rendezik a jogviszonyod.

2009. szept. 17. 12:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Pályakezdő munkanélküli, nem kap semmilyen anyagi támogatást (mivel nem volt még munkahelye, nem jár se segély, se álláskeresési támogatás), kéne fizetnie maga után, de nincs miből.

De a kérdésem nem ez volt...

2009. szept. 17. 16:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem eddig még nem kellett fizetnem a tüdőszűrőért (még van TB-m decemberig, ha minden igaz), szerintem ebben nagyon nincs egység, a város, ahová én járok tüdőszűrőre, ott ingyenes, de 25 km-el odébb, az egyik volt osztálytársamnak már fizetnie kellett 2200 forintot tavaly. Úgyhogy az lenne a legjobb, ha előre megkérdeznéd a nővérkéket, ahol bejelentkezel. Ja, és az tuti, hogy beutalóköteles is, úgyhogy először úgyis háziorvoshoz kell elmenned, de ha nincs érvényes TB-d, akkor még ott is fizetned kell...
2009. szept. 17. 17:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!