Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kötelesek nyugtatót adni?

Kötelesek nyugtatót adni?

Figyelt kérdés

Hétfőn megyek gyomortükrözésre, és elég változó, hol adnak nyugtatót, és hol nem. Nekem csak lidocain spray-t ígértek, de félek, hogy azzal csszhetem.

Valaki az oldalon írta, hogy elvileg kötelesek nyugtatót adni, ha kérek. Ez igaz? Ha igen, tudtok mutatni valamit, amire hivatkozhatok?

2013. márc. 21. 21:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Rá kell harapni egy műanyag kerek valamire és azon keresztül vezetik be a csövet. Mint írtam egyáltalán nem fáj, ezért ne is félj. A befújt és lenyelt érzéstelenitő spré miatt nem lesz egyáltalán hányingered. A cső nem túl vastag, én nem is emlékszem rá milyen? Úgy féltem, hogy ez már elkerülte a figyelmemet. Egyébként nagyon rövid időt vesz az egész igyénbe.
2013. ápr. 15. 17:30
 12/20 anonim ***** válasza:

Köszi a gyors választ! :-) Nem akarom túlparázni, de még sose volt gyomortükrözésem...

Majd valahogy elterelem a figyelmemet a torkomban lévő csőről meg h a gyomromban matatnak... :S Azzal vigasztalom magam, h az ott dolgozók általában hozzám hasonló pánikolós emberekkel találkoznak, szóval nem lepődnek meg a hamuszürke arcomon, meg nem ciki, ha elhányom magam... Majd holnap, mikor túl leszek rajta, írok! :-) Remélem, minden oké lesz!!

2013. ápr. 15. 17:41
 13/20 A kérdező kommentje:
Nekem az segített, hogy a nyugalomra és a nyugodt légzésre figyeltem.
2013. ápr. 15. 18:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem fogod elhányni magad, mert nem lesz mit kihányni :)
2013. ápr. 15. 21:59
 15/20 anonim ***** válasza:
Megbeszéltem magammal, h ki fogom bírni! :-) Ráadásul én a lidocaintól olyan fura vihogós állapotba kerülök (legalábbis a fogdokinál mindig ez van), mintha kicsit ittam volna. Remélem, holnap is vihogni fogok! :-) Bár azért nagyon félek, de eddig mindenki túlélte, nem? :-)
2013. ápr. 15. 22:19
 16/20 anonim ***** válasza:
Basszus, és én ettől féltem ennyire??? Oké, nem a legkellemesebb vizsgálat, de abszolút nem fáj. Háromszor öklendeztem, ez rossz volt, de ahogy kijöttem, mentem is kávézni :-)
2013. ápr. 16. 09:21
 17/20 anonim ***** válasza:
És mi lett a dg?
2013. ápr. 16. 20:26
 18/20 anonim ***** válasza:
Kezdődő fekély, írtak fel gyógyszert.
2013. ápr. 17. 08:27
 19/20 A kérdező kommentje:
Mondjuk, enni inni legalább fél óráig nem lehet, amíg el nem múlik a lidocain hatása, mert nem érzed annyira, mi megy le a torkodon, és könnyen félrenyelhetsz.
2013. ápr. 18. 20:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Kérdezte is a doki, mikor bejelentettem, h megyek kávézni, h és a zsibbadás? De csak a torkom bal oldala zsibbadt el, meg mire én megtaláltam a kávéautomatát... :D

Na de nem akarom szétoffolni a témát! :-)

2013. ápr. 18. 23:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!