Hallgassak-e családomra vagy pereljek? Ti mit tennétek? Média, bíróság vagy közös megegyezés?
A történet hosszú de az alap szitú:
5 éve van fogszabályzóm és már a második fogorvosomat fogyasztom éppen el (az összköltség már bőven 1 milla felett van alig tudom kinyögni már). A fogaimat az első fogdokim cseszte el, de nagyon. A napokban kértem hivatalosan (levélben) az exfogdokit hogy küldje el az összes egészségügyi dokumentációimat (tételesen felsoroltam), de csak egy részét kaptam meg (bezzeg azt írta, hogy az általam kért anyagokat küldi, de a felét nem küldte el, amiket elküldött azok sincsenek egymással összhangban). Nagyon kiborultam. Főleg amiket beleírogatott pl: hogy nem voltam együttműködő, pedig ilyen nem volt, persze azt nem hogy jeleztem ezt- azt, szóltam hogy fáj... stb ezek nem kerültek rögzítésre.
Szüleim, ismerőseim szerint hagyjam, nem ér annyit az egész... De igazság szerint piszok sokba van már most, ráadásul olyan dolgokat tett amit nem lehet már visszacsinálni, vagy megcsinálni (tehát kárt is okozott) és időközben Bt.-ből Kft.-vé alakult ...
Az egyik barátom aki mellettem volt és van és mindent tudott, mikor mi történt velem, azt mondja, hogy ha ennyit szenvedtem és ennyit költöttem rá zsebből (mert a TB nem támogatja) és ha már egészségkárosodást is okozott, ne is gondolkozzak azon hogy pereljek, mert az ilyen orvost egyből be kell perelni... ilyen ne dolgozzon...
Szóval a kérdéseim:
1. Ti mit tennétek? Hallgatnátok a családra, vagy inkább saját fejetek után mennétek?
2. Szüleimtől azt kaptam ma meg, hogyha beperelem az orvost vagy felkeresem ez ügyben a médiát, ne számítsak rájuk ... Mit gondoltok ilyen szülőkről? Számomra ez olyan mintha köztük és a per között kellene választanom...
29N
Hát köszi azoknak akik azt írják, hogy így jártam!
Tudjátok, ha nem mindig azt mondta volna, hogy "jaj de jól haladunk" miközben meg nem, hanem őszintén elmondta volna hogy elakadt, akkor én se itt írogatnék. De nem így történt. A másik fogorvos meg nem volt kíváncsi az "előéletemre" (így vett át), és nem mondott semmit, hogy ez ennyire el lett cseszve! ÉN meg nem vagyok fogorvos, ha az lennék, akkor nem mentem volna fogszabályozásra, hanem megoldottam volna otthon ...
"pl kihúzott egy fogat (a többi 3 mellett) ami miatt plusz 3 fogat el kell távolítani (alig marad számban fog!) "
"Ez mind most derult ki???? Erdekes.... Nekem feltunt volna elsore, hogy 3 fogamat huztak ki...."
Alapból hiányzott egy fog, erre kihúzott 4-et, azzal a címszóval, hogy ezt így kell. Megkérdeztem 3x is hogy biztos ki kell húzni 4.-et? Erre azt mondta igen , ezt így szokás. Nem tudom TE MIT TETTÉL VOLNA? IGEN CSAK most derült ki, mikor közölte 1 év után (!) a második dokim, hogy ki kell húzni még 3-at mert így vannak párban...
A másik fogorvos meg nem volt kíváncsi az "előéletemre" (így vett át), és nem mondott semmit, hogy ez ennyire el lett cseszve! ÉN meg nem vagyok fogorvos, ha az lennék, akkor nem mentem volna fogszabályozásra, hanem megoldottam volna otthon
Akkor megis mibol gondolod, hogy az elso fogorvos elcseszett barmit is????
"Nem tudom TE MIT TETTÉL VOLNA?"
Személy szerint, mikor közölték a szájsebészeten, hogy egy ciszta miatt ki kell húzni a fogamat, elmentem másik fogorvoshoz, hogy mondjon véleményt. Nem hagytam ott és akkor kihúzni, csak mert 1 ember azt mondja.
Nekem is azt mondta a doki hogy szépen fogunk haladni, minden rendben lett. Egészen az első foghúzásig hittem neki. De amikor a gyökeret beletörte akkor volt az utolsó hogy a számba nyúlt. Mentem másik fogdokihoz, hiába mondta a fogorvos hogy minden rendben lesz.
Nézd, Perelni perelhetsz ha van idegeid és pénzed rá. De semmit nem fogsz érni vele.
Amiket felsoroltál azok nem olyan dolgok amik csak évekkel később derülnek ki. Ez akkor amikor csinálták ki kellett derülnie. Huszonévesen amikor elkezdted csináltatnia fogaidat te is tudhattad volna hogy mindig van választása lehetőség. Eleve nem is szabadott volna engedni hogy egyszerre több fogat is kihúzzon. lehet más orvostól is meg kellett volna kérdezni hogy ő mit tenne..
Az meg hogy a másik orvos nem kérte az előző dokitól a papírokat.. Hát nem szokták. Nekem sem kérte a doki amikor átmentem hozzá.
"te is tudhattad volna hogy mindig van választása lehetőség."
Hidd már el hogy nem volt!
Kiálló fogaim voltak, erre azt mondta, hogy azt meg tudja csinálni, ha felülről kihúz kettőt! EBBE mentem bele! Kérdeztem hogy van-e B terv? Erre azt mondta hogy nincs, ezt csak így lehet megcsinálni!!! Miután kihúzta felülről mind a kettőt (!) közli velem, hogy alulról is kettőt ki kell húzni, mert így szokás, ne aggódjak. mondtam is neki, hogy baromi jó fej, hogy ezt most közli velem...Kihúzott alulról kettőt aminek következtében az alsó állkapcsom összement, és most nincs normális harapásom. Ezt olyan nehéz megérteni?????
"Akkor megis mibol gondolod, hogy az elso fogorvos elcseszett barmit is????"
1. Most mondta el a második fogorvos, hogy ezt már nem tudja jobban helyrehozni, ha eleve ő lett volna az első fogdokim, meg tudta volna csinálni normálisan.
2. Röhej, de most van annyi szakmai tudásom, hogy magam is meg tudjam ítélni. Miután elmondta a mostani fogdokim hogy mi a helyzet, kikértem más szakértők véleményét is és egyértelmű hogy az első hibázott...
Már bocsika, nem kötekedni akarok, de miért is nem volt választási lehetőséged?? Bármikor felállhattál volna, hogy
- doktor úr! még ne húzza ki. Szeretném más fogorvosnak is megmutatni, hátha van más lehetőség is."
A doki mondhatta volna hogy nincs csak az amit ő mond, de te megköszönöd és mész másikhoz.
Vagy amikor kihúzta a 2 felsőt, akkor lehetett volna nemet mondani a több kezelésre..
Még mindig nem értem miért is perelnél??? Mert te ugyanúgy végig benne voltál az összes kezelésben.. Egyszer sem álltál fel, hogy nemet mondj.. Bármily meglepő.Lehet nemet mondani az orvosnak is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!