Vérmérgezés égés esetén? (lejjebb nézzétek meg, kérlek nagyon fontos! )
Szia!
A vérmérgezés akkor állna fenn, ha a vérármba kerül jó sok baci. Namost. A cigiben max. nikotin van és mivel ég , ezért valszeg nincs rajta olyan sok baci. Ha ilyen történik, avagy vágás vagy égés, lehetőleg azonnal víz alá kell tenni, vagy egy vizes valamivel áttörölgetni. Kisebb vágás, sérülés esetén nem szükséges az alkohol, de nem árt. Mármint a sebre! :)
Ha pedig nem indult el a vörös vonal, akkor nincs vérmérgezésed. Azért figyelgesd!
szia! én is kerültem sokszor érdekes helyzetekbe meg csináltam sok hülyeséget aztán utána meg féltem hogy mi van ha vérmérgezésem lett( felvagdostam a kezem meg ilyenek).
figyeld a piros csíkot, vagy ha a seb nagyon ronda akkor menj orvoshoz.
Amit a köznyelv vérmlérgezésnek nevez az a szepszisnek nevezett kórkép amikor a fertőzés nem egy szervre lokalizálódik hanem az egész szervezetet érinti. A piros csík a tetanusznál attól van , hogy begyulladnak a nyirokutak.
Az égési sebek hajlamosak a felülfertőződésre de csak akkor ha nagyon nagy területet érintenk.
Tetanusznak akkor nagy a rizikója ha földdel szennyeződik a seb.
Szóval szerintem ne izgulj.
Ha valamit akarsz tenni akkor jódozd be a sebet és ragaszd le sebtapasszal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!