Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Milyen érzés amikor műtét...

Milyen érzés amikor műtét előtt elaltatnak? Mire emlékeztek?

Figyelt kérdés
2009. aug. 30. 22:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én beszélgettem a műtősökkel, és az altatóval.Egyszer éreztem hogy nehezül a lábam, kezem, nehéz lesz a szemem és próbáltam nyitva tartani, de képtelenség .Onnantól se kép-se hang!

Nem rossz érzés!Mint mikor otthon elalszol, és még az ébrenlét, és az alvás legszélső határán vagy!Aztán képszakadás!

2009. aug. 30. 22:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A lányom műtét előtt a szorzótáblát szavalta, miközben betolták a műtőbe.(azelőtt tanulták a suliban) Később nem emlékezett rá, a műtősfiú mesélte.
2009. aug. 30. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Rettenetesen izgultam,féltem, hallottam a gépen a szívverésemet, ami enyhén szólva szapora volt...

Az alvásom nagyon gyorsan jött: mondták, hogy kezdjek el számolni, de már a hármat nem bírtam kimondani.

2009. aug. 30. 22:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

én is beszélgettem a mütösökkel,láttam hogy fertötlenitik a szikéket,ott velem szemben,bekötötték az infuziot,elötte persze lekötöztek.láttam még az e

kg gépet is ahoyg mutatja szivem verését,aztán jött az ltato dokim,és azt mondta,na ,most mire 3 at számolok aludni fogsz.az utolso emlékem hogy benyomja azt a fehér eltató löttyöta z infuziomba,és hoyg kapok egy feket maszkot az arcomra..innemn képszakadás...jaa a 3 at valoban nem hallottam.egyébként nem rossz,ugyolyn minta otthon audnál el,a mütét elött kapsze gy koktél injekciot amiben nyugtató van,és nem fogsz félni.

2009. aug. 30. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mar ott megszakadt a film,mikor lattam,hogy adjak be az altato injekciot...utolso kep az volt mikor belemszurjak,onnantol nem kellett szamoljak mar semmi.Mikor megebredtem mar tul voltam a muteten,a szobaba fekudtem a tobbi beteg kozott es szuleim es parom ott ultek az agyam korul:) altatas utan nem volt se hanyingerem,se hasmenesem,pedig ugy hallottam nagyon sok mindenkinek szokott lenni.
2009. aug. 30. 22:51
 6/9 anonim válasza:
100%

Nekem a szívműtétem előtt volt egy katéterezés, vagy nem is tudom mi az már, a lényeg az volt hogy egy csövet dugtak le a torkomon. Nah és ott arra emlékszem hogy beszélgettünk az emberkékkel meg röhögtünk, mindenki nagyon aranyos és kedves volt. Beszéltük hogy melyik cső mekkora, meg hogy most ezt vizsgálják meg, aztán meg azt... Ez most lehet ködös lesz, nem nagyon tudom jól elmagyarázni.. Olyan volt mintha az egész 10 perc lett volna, és kimaradt a csöves rész. Tehát nem éreztem hogy egy csomó idő kimaradt, vagyhogy egyáltalán elaludtam volna, olyan volt mintha tényleg 10 perc lett volna az egész, emlékeztem az elejére és a végére, de úgy passzoltak egymáshoz hogy összefüggő 10 perc lett az egész.. =D

A szívműtét előtt meg bejött egy nővér a kórterembe, adott valami málnás löttyöt, hogy attól elálmosodom, megittam, rögtön mondtam anyunak hogy segítsen hátradőlni =) onnantól nem emlékszem semmire. Anya mondta hogy fent voltam meg mikor toltak a műtőbe beszéltem hozzá össze-vissza, stb. Aztán a műtőben felébredtem egy pillanatra, láttam azokat az óriási lámpákat meg a hajamhoz kaptam mert rajta volt az a sapka vagy mifene. A következő emlékkép pedig már az intenzíven van.

2009. aug. 30. 22:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindhárom műtétemnél ugyanolyan volt, egyik pillanatban beszélgettem a műtősökkel, aztán hirtelen képszakadás, még számolnom sem kellett, igaz, az altatás előtt adtak koktélt, attól egy kicsit kába voltam. Az ébredés meg nagyon éles volt. Nem voltam rosszul, egyszerűen kipattantak a szemeim és egyből éber voltam, igaz utána egész nap bóbiskoltam!
2009. aug. 31. 20:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Az anesztes srác megkérdezte az előkészítőben,hogy mit szeretnék álmodni: lengén öltözött jó pasikkal,vagy egy idegen helyre utazást.Én mindkettőt kértem :)

Meséli,hogy épp felszáll a repülőgépem,aztán snitt.

Az altatót vénásan adják,és kb annyi időbe telik a hatása,míg a szer a vérkeringéseddel a karodtól az agyadig eljut,vagyis nagyon rövid idő ;)

2009. szept. 15. 22:51
 9/9 anonim válasza:

Én annyira emlékszem, hogy kaptam infúziót, intézkedtek még 1 darabig, aztán rámrakták azt a maszkot, beszélgetnek beszélgetnek.

Várom a hatást..Az utolsó gondolatom amire emlékszem az volt hogy mikor alszok már el :D

Onnantól semmire nem emlékszem.

2009. okt. 20. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!