Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez most eltört vagy nem?

Ez most eltört vagy nem?

Figyelt kérdés

Helló!

belerúgtam kislábujjal az ágy sarkába elég erősen xD Ez tegnap történt. Namost a kérdésem az lenne, hogy miből állípíthatom meg h ez a kicsi csont eltört-e(Röntgent hanyagoljuk... Semmi kedvem korházazni egy kislábujj miatt)

Enyhén bedagadt mostanra, most kezdtem el jegelni. Kicsit lilás egy kis foltban. Nagyon mozgatni amúgy sem tudom, szóval ez a teszt kiesett. Ha rálépek fáj, de nem olyan eszeveszetten hogy kiabálhatnékom támadna.

Tippeket és trükköket várok gyógyításra, a kórházat viszont hanyagolnám.

2009. aug. 30. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
ha eltört akkor nem tudod mozdítani a fájdalom miatt, és akkorára dagad mint a ház. észre fogod venni. :)
2009. aug. 30. 17:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Sztem csak zúzódott. Jegeld és pihentesd. Tesitanárom a zúzódásokra mindig az ecetes borogatást ajánlotta.
2009. aug. 30. 17:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is tört már el kisujjam a lábamon, viszont egy kicsit sem dagadt be, így ez nem tuti módszer a megállapítására. Viszont ha mégis eltört, és rosszul forr össze (mivel ugye orvos nem látta) egy életen át emlékezni fogsz erre a szekrénybe rúgásra...
2009. aug. 30. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
mi a bajod a röngtgennel? nem fáj és ingyen van. valakivel vitesd be magad kocsival az ügyeletre és kész.
2009. aug. 30. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:

jegeld és ecetes borogatás! az ismerősömnek volt eltörve és a doki mondta, hogy nem lehet gipszelni, szóval hiába ment dokihoz, úgyis magának jegelte

jobbulást!

2009. aug. 30. 20:21
 6/7 anonim ***** válasza:

teljesen felesleges ezzel orvoshoz menni, mert nem gipszelnek ilyenek, és nemcsinálnak vele semmit, aztmondják borogasd, vagy max vmi hűsítő krémet ajánlanak, úgyhogy nemkell vele orvoshoz menned, teljesen értelmetlen.

nemfeltétlen dagad be akkorára mint egy ház, ha eltörött, viszont ha megpróbálod megmozgatni akár lábbal, akár kézzel, nemfog menni, és mindenhogy nagyon fog fájni.

lehet h a tied repedve van, ha egy pontban lilás, de azis lehet h csakegy sima zúzódás. kb 1-2 hét és semmi baja nemlesz.

2009. aug. 30. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:

Aha, köszönöm szépen, én is így tudtam. Ezt nem gipszelik semmit nem csinálnak vele. Ami azt illeti a kislábujjam hiánya sem tűnne fel xD és amúgy... Ennél ferdébb már nem lehet.

Csak egy csíkban lilás(most éppen piros lett :D) és valamennyire tudom mozgatni, de nem úgy mint előtte... Mind1 jóaz úgy csak ne fájna mint a veszedelem ha belerúgok vmibe vagy futok...

Köszi a válaszokat!

2009. aug. 30. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!