Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nincs TB-m, de lyukas a...

Ha nincs TB-m, de lyukas a fogam, akkor eltudok menni magán fogorvoshoz? Számol fel valamit pluszba?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy kb. fél éve nem tudok elmenni dolgozni, így nincs tb-m. Kilyukadt a fogam, de nem tudom, hogy a magán fogorvos milyen tarifákkal dolgozik így. Tudna segíteni valaki?

2013. jan. 16. 16:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
50%
A magánorvost egyáltalán nem érdekli hogy van-e tb-d! Ugyanolyan áron dolgozik! :)
2013. jan. 16. 16:55
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, egy isten vagy!!! ment a zöld pacsi
2013. jan. 16. 16:56
 3/19 anonim ***** válasza:
37%

A magánfogorvost abszolút nem érdekli a te tb-d, sőt ha maszek doki küld röntgenbe akkor is fizetni kell.

Mennyi a tarifa? Hát ahová én járok és amire emlékszem az egy gyökérkezeléses dolog volt amibe benne volt a fúrás tömés.... az volt 17 000, de orvosonként nagyon változó lehet.

2013. jan. 16. 16:58
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen-igen, azt tudom, hogy a tarifa orvosonként változó, keresem is a hozzám közeli dokik árai között a legolcsóbbat... de úgy néz ki, az a doki dolgozik a legolcsóbban, akihez anno suliból jártunk :)
2013. jan. 16. 17:04
 5/19 anonim ***** válasza:
21%
Biztosan tudod, de azért szólok, hogy a TB-t visszamenőleg ki kell majd fizetned.
2013. jan. 16. 17:07
 6/19 A kérdező kommentje:
ha nem tudok elmenni dolgozni??? akkor én fizessem ki? mondják meg miből és boldogan... :/
2013. jan. 16. 17:10
 7/19 anonim ***** válasza:
37%

A TB fizetése ez kötelező minden magyar állampolgárnak, ez nem egy választható szolgáltatás. Ha munkanélküli vagy, azt 15 napon belül be kell jelenteni, bár pontosan nem tudom az eljárás menetét. A lényeg, hogy kaphatsz álláskeresési járadékok (munkanélküli segélyt), abból magadnak kell fizetned a TB-t. A NAV-nál előbb-utóbb ki fog bukni, hogy nem fizeted a havi 6 ezer forint (kb. annyi most, nem vagyok benne biztos).

A helyedben bemennék a legközelebb NAV-irodába (APEH), és rákérdeznék a dologra - persze bemutatkozás nélkül :)

2013. jan. 16. 17:16
 8/19 anonim ***** válasza:
Hihetetlen, hogy egy ötsoros kommentben mennyi elütést sikerült összehoznom... remélem, a lényeg azért átment.
2013. jan. 16. 17:16
 9/19 A kérdező kommentje:
meg lehet érteni, akkor a szerencsétlen párom még nagyobb gázban van... 10 hónap... basszus.... :@ köszi, hogy szóltatok...
2013. jan. 16. 17:22
 10/19 A kérdező kommentje:
állás keresési járadékot sajnos egyikünk sem kaphatna... mert nincs 365 napunk összefüggő munkaidőnk... így azt sem adnak..
2013. jan. 16. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!