Ha nincs TB-m, de lyukas a fogam, akkor eltudok menni magán fogorvoshoz? Számol fel valamit pluszba?
A magánfogorvost abszolút nem érdekli a te tb-d, sőt ha maszek doki küld röntgenbe akkor is fizetni kell.
Mennyi a tarifa? Hát ahová én járok és amire emlékszem az egy gyökérkezeléses dolog volt amibe benne volt a fúrás tömés.... az volt 17 000, de orvosonként nagyon változó lehet.
A TB fizetése ez kötelező minden magyar állampolgárnak, ez nem egy választható szolgáltatás. Ha munkanélküli vagy, azt 15 napon belül be kell jelenteni, bár pontosan nem tudom az eljárás menetét. A lényeg, hogy kaphatsz álláskeresési járadékok (munkanélküli segélyt), abból magadnak kell fizetned a TB-t. A NAV-nál előbb-utóbb ki fog bukni, hogy nem fizeted a havi 6 ezer forint (kb. annyi most, nem vagyok benne biztos).
A helyedben bemennék a legközelebb NAV-irodába (APEH), és rákérdeznék a dologra - persze bemutatkozás nélkül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!