Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Évek óta nem fizetem a TB-t....

Évek óta nem fizetem a TB-t. Jogom lesz majd GYES-re, CSP-ra, ha babám születik?

Figyelt kérdés
2009. aug. 29. 21:15
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Most tervezem a hazaköltözést. Én úgy tudtam, a CSP és a GYEs is alanyi jogon jár. Tehát mindenkinek jár. A mindenki az azt jelenti, azok is akik pl. a társadalom perifériáján élnek és argo még biztosításuk sincs. Rosszul tudom?
2009. aug. 29. 21:34
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Jól tudod családi pótlék és gyes is jár.
2009. aug. 30. 10:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

ez így van. ezért van az, hogy valaki szül 10-12 gyereket aztán járogat a támogatásokért és ebből él, amíg más belegebed a munkába a gyerek mellett.

(ezt nem Rád mondom, csak sajnos így van)

ha kint fizetted, akkor ha azok a papírok rendben vannak, itthon csak onnantól kell fizetned, amikor ott megszűnik.

már terhes vagy?

mert ha igen, lehet kintről is kérheted majd a pénzt.

egyébként ha nem indiszkrét a kérdés, hol voltál, és hogyhogy hazajössz?

én mindent megtennék, hogy kimehessek, mert egy nagy rakás sz...r ami itthon van.

2009. aug. 30. 10:46
 14/16 A kérdező kommentje:
Igen, a mai napig van biztosításom - Szerbiában. Volt ott munkahelyem. Sajnos nem jött össze itt a boldog élet, inkább hazaköltöznék, ugyis, hogy se munkám, se pénzem. A baba már útban van.
2009. aug. 30. 10:49
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Sem a GYES-nek, sem a CSP-nek nincs köze a tb-fizetéshez, mindkettő alanyi jogon jár. A hazaköltözés időpontjától szülésig viszont nem kizárt, hogy fizetned kell a 4300 Ft tb-t havonta. Visszamenőleg nem kérhetnek semmit, hiszen külföldön éltél, ott voltál biztosított. Ezt a minimál-tb-t azért érdemes fizetni, mert a terhesség miatt rendszeresen dokihoz kell járni, és állandóan csesztetni fognak, ha pirosat mutat neked a rendszer.
2009. szept. 9. 22:11
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem jár alanyi jogon csak a csp mivel az a gyermeknek jár amennyiben magyar állampolgár. Ha kint volt munkahelyed és fizetted a tb-t attól még itthon semmi nem jár neked, mivel itthon nem fizettél semmit, ha van papírod ha nem. Gyes meg azért jár a nem dolgozóknak ,mert munkanélküliként vannak befizetve és állam fizeti be a tb-t helyettük. Tehát papíron fizet itthon tb-t. Te semmilyen ellátásra nem vagy jogosult itthon, az utolsó ultrahangot is kifizettetik veled, szerintem visszamenőleg is ,de az nem biztos. Viszont ahogy beteszed a lábad ide fizetned kell.
2009. szept. 9. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!