Mondanátok egy olyan területet az orvosi szakmában, ami vért nem lát, de attól függetlenül nagyon jól keres?
A 6 év egyetemi képzés során az első 2 évben anatómia van, majd 1 évig kórbonctan ezt követően még egy fél év igazságügyi kórbonctan gyakorlat , ahol emberi testekben kell " matatni" . Majd kötelezően részt kell venni sebészeti , traumatológiai, szülészeti gyakorlatokon, mindenből vizsgázni, műtéteknél asszisztálni kell az egyetemi évek alatt . Szóval , ha ezen valaki végig megy már nem zavarja a vér és egyéb testváladék.
Radiológusok találkoznak talán legkevésbé vérrel, viszont nem keresnek jól.
Magán klinikán jól lehet keresni talán.
ezekkel tisztában vagyok. de egyetem elvégzése után.
amugy kapásból mondok 2őt
KARDIOLÓGUS?
BELGYÓGYÁSZ?
"amugy kapásból mondok 2őt"
Amúgy kapásból a helyesírási szótárat vedd elő, de ezen túl, ha kapásból mondod őket, akkor minek tetted fel a kérdést?
4-es vagyok: a kardiológus az második szakvizsga, amit vagy belgyógyászatra vagy gyermekgyógyászatra lehet rátenni. Mindkét alapszakma az egyetem elvégzése után kórházi osztályon még 5-6 év, mire szakvizsgát szerezhetsz. Ott neked kell sokszor vénázni, szondát levezetni, gyermekgyógyászként szülésnél részt venni / koraszülés,császármetszésnél az újszülött ellátása a feladat/. Belgyógyászként néha végig nézni, hogy egy -egy alkoholista hogy hányja ki a nyelőcső alsó vénájának a megrepedése következtében a vérének a nagy százalékát és közben le kell dugnod a szondát, hogy mentsd az életét. Közben az osztályos betegeid boncolására le kell menned. 5-6 év után már mehetsz szakvizsgázni és akkor belgyógyász lehetsz, addig csak általános orvos vagy az orvosi egyetem elvégzése után, amíg nincs szakvizsgád.
Ha kardiológus akarsz lenni az ezek után újabb 4-5 év kórházi / kardiólógiai intézetben/ valamint kardiólógus mellett szakrendelésen végzett gyakorlatot jelent majd szakvizsga. És igen utána már szakrendelőben vagy magánrendelésen tudsz felelősségteljesen dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!