Nem tudná valaki hogy 12 évest mért nem lehet hátsó keresztszalaggal műteni? Egy szak képzet ember véleményét szeretném kérni!
Figyelt kérdés
mert egy haveromnak is ez a baja csak neki elülső is meg hátsó és őt megműtik nekem meg azt mondták hogy még nem lehet!
Ez hogy lehet?
2013. jan. 13. 20:13
1/4 anonim válasza:
Az elsülső keresztszalag sokkal fontosabb a térd stabilitásához, habár a hátsónak is van szerepe. 12 évesen még növésben van a csont, a pótlás során átfúrják a csontvégek növekedési zónáját, ennek a kockázata, hogy leállhat a növekedés. Ez a veszély persze az első-hátsó műtétnél is fennáll, ott viszont a stabilitás olyan mértékű valószínűleg, hogy nem akarják kockáztatni az esetleges porcsérülést. Ha megáll a csont a növekedésben, akkor rövidebb lehet a lábad tőle. Ne siettesd a műtétet, hord térdrögzítőt sportoláshoz.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi!
de így ha térdrögzítőt hordok akkor nem fog fájni vagy kii fordulni a térdem vagy valami ilyesmik?
2013. jan. 16. 15:14
3/4 A kérdező kommentje:
irjatok mert ez nekem nagyon fontos lenne de télleg!!!!
2013. jan. 16. 19:27
4/4 anonim válasza:
nekem is elvannak szakadva és térdrögzítőt használok de azzal is nagyyon ovatosan kell sportolnod mert nekem térdrögzítővel sem az igazi mert nem bírja a terhelést és ha mr rosszul lépek összesek mintha ki akarna akadni valószínüleg engem nyáron fognak vele műteni 18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!