Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit lehet tenni, ha az orvos...

Mit lehet tenni, ha az orvos nem foglalkozik a beteggel úgy, ahogy kellene?

Figyelt kérdés
Már régóta állandó alhasi fájdalmaim vannak bal oldalon. A háziorvos nőgyógyászatra küldött, ahol nem találtak semmit, erre azt tanácsolta szedjek napi 3X nospát. Mi ez már? Nem hinném, hogy normális dolog ilyen fájdalmakat ennyivel elintézni! Kisugárzik a bal lábamba, a derekamba stb... Nem szeretnék magánorvoshoz menni, mert én is fizetem a TB-t, nem mellesleg ne osszák be az alamizsnám, amit fizetésnek hívnak...

2013. jan. 8. 11:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Az alhasi fájdalmaim 10 éve megvannak, merthogy a vakbélmütéttel nem szüntek meg. Soha más gondot nem sikerült igazolni kismedencei gyulladást sem bár 99%-ig arra hajaznak a gondok mégse jött ki semmi...igaz a patikák belőlem éltem annyi gyógyszer mellett csak kihalt volna akármi volt de vicc, hogy a fájdalmak nem múlnak...

Mai napig nem derült ki mi okozza a magánorvos is csak széttárta a karját szegényem pár tippet azért adott szerinte hormonális probléma és/vagy enyhe vastagbélgyulladás. Én meg az endometriózistól félek mert laparoszkópiát még nem csináltak. De már nem is mászkálok vele sehova meguntam, a pénzem is elfogyott meg már kezdek is hozzászokni, hogy nekem igy kell leélnem az életem.. Legalább fogamzásgátlásra nem kell költenem mert szerintem gyerekem már nem lesz ilyen előzményekkel.

2013. jan. 8. 13:12
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem hagytam magam! Ha bár nem küldtek el, de motyogott valamit a nőgyógyról, én azonnal fogtam magam és mentem, majd onnan vissza háziorvos, mondván, hogy ott nincs semmi, jöhet a következő. Péntekre hívott vissza, akkor jön meg a citológia eredményem, onnan (ha nem lesz semmi) nagy valószínűséggel elküldenek hasi ultrahangra. Persze semmi nem garantálja, hogy találnak valamit, lehet megint 3X 3 nospával elintéznek, de legalább megyek tovább, nem csak rám néztek...
2013. jan. 9. 11:51
 13/25 anonim ***** válasza:
Igen a folyamatosság fontos. Valószinű én is ott cseszem el, nincs türelmem mindig menni ezerszer ezerfelé.
2013. jan. 9. 14:08
 14/25 A kérdező kommentje:
Én mennék, de engem nem is akarnak beutalni! De együtt érzek veled, 2 helyre megyek, és mind a kettőre egy hónapot várnom kell (már az időpont kérésre is várnom kellett egy hetet!), mire egyáltalán a nyavalyámra szakosodott doktor rám néz és megmondja merre tovább. Ott is kelleni fog várni ki tudja mennyit, ki tudja hány helyre... Szerintem fél év múlva még mindig semmit nem fogok tudni...
2013. jan. 9. 14:50
 15/25 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy az orvos megtette a tőle telhetőt, csak egyszerűen nem tudja megoldani a gondod?

Mert egész más az, ha vki nem foglalkozik veled, nem törődik a problémával és el sem küld vizsgálatokra, és más az, ha rendesen megvizsgál, de nem talál semmit.

Nálad melyik áll fenn?

Ha az előbbi, akkor első körben másik orvost kell keresni, vagy a betegjogi képviselőt felkeresni.

Ha a második, akkor pedig el kell gondolkodni azon, hogy biztos szervi elváltozás lehet-e a tünetek mögött. Ugyanis előfordulhat, hogy tényleg nincs szervi probléma, és ilyen esetben nem orvosra, hanem pszichológusra van szükség.

2013. jan. 9. 20:34
 16/25 A kérdező kommentje:
Beutaltak, de azért mert sokadszorra mentem vissza. Voltam 2X dokinál, semmi. Reggel bementem a háziorvoshoz, nem az enyém volt ott, mert ő aznap du. dolgozott, megkérdeztem jöhetnék e hozzá, fogadott. Nem küldött el sehová, csak annyit mondott, hogy ez kismedencetáji fájdalom, és megkérdezte mikor voltam nőgyógyászaton utoljára, és, hogy akkor találtak e valamit, de nem mondta, hogy menjek. Közben hozzá tette, hogy ehhez ő nem fog nekem sebészt hívni, mintha valami hülye gyerek lennék, aki lóg a matekdolgozatról... Ki kérte, hogy hívjon sebészt? Szinte meg sem szólaltam, csak amiket kérdezett, de mindegy is, ez már más téma. Erre fogtam magam, és elmentem nőgyógyászatra, SZTK-ba - amúgy másnap mentem volna magánba, egy teljes vizsgálatra, szűrésre, mert már letelt a félév-, levették a citológiát, nem találtak semmit, ma kell vissza mennem gondolom a citológiai eredményemért. Igazából azt vettem észre, hogy arra az egy pontra ami fáj nem ment az ultrahang géppel, szóval gondoltam ez más lesz. Du. vissza mentem a háziorvoshoz, akinél eredetileg is vagyok, és elmeséltem mi volt aznap, amire annyit mondott, hogy ezek a fájdalmak jönnek, mennek, el is múlik, ahogy jött, ne foglalkozzak vele. Én meg mondtam, hogy de nekem ez már egy éve jött, és még mindig tart, nem e tudna elküldeni egy hasi ultrahangra, vagy ajánlani valakit, aki privát megcsinálja, mert akkor megyek oda, csak tudjam már meg, hogy mi ez. Akkor közölte, hogy ez lehet végül is akár polip is a vastagbélben. Én meg nem értem, hogy ezért miért kellett 3X vissza mennem, és erősködnöm. Nem szidni akarom az orvosokat, azt leszámítva, hogy nem tartom ezt korrekt dolognak. Miért kell könyörögnöm? De, ha ez a "nemtörődöm" eset áll fenn akkor mit tegyek? Betegségre esetleg, ha tud valaki valami házi praktikát? Mályva teát ittam sokat, de az nem segített. Sok a rossz tapasztalatom sajnos. A fogam letört júliusban, negyed évig nyitott foggal jártam heti 3 kínzásra, tűket tunkoltak a foggyökérbe, mondván, hogy ciszta. Annyira fájt (mert a zsibbasztás elmaradt mondván ez csak pár pillanat...) elmentem privátba, ahol kihúzták, előtte panorámaröntgen, ott tudtam meg, hogy nincs ciszta, nem is volt, de a fogam már menthetetlen, és a csont is kezd elfertőződni. 2 nap altt megoldották a problémát. A gerincsérvemmel 6 évig jártam, mire nyáron végre egy doktornő megállapította, hogy befelé fordult gerincsérv. A pajzsmirigyem pedig lelassult, kaptam rá gyógyszert (kb 1 évig járogattam vele orvoshoz) rosszul lettem a gyógyszeről, és akkor azt mondták, szüljek egy gyereket, attól rendbe jön. Ezeket tapasztaltam sajnos, meg egy jó adag penicillin allergiát gyerekkoromból. Ezért tettem fel a kérdést.
2013. jan. 10. 10:15
 17/25 anonim ***** válasza:

Sajnos én is ezt tapasztalom. Nem szabad betegnek lenni, mert csak magára számíthat az ember. Senki másnak nem érdeke, hogy meggyógyítson. A gyógyszergyárak pedig kifejezetten ellenérdekeltek.

Ha a sikeresen meggyógyított betegektől függne az orvos bére akkor talán lenne esély változásra...bár lehet csak még többen mennének külföldre.

Ha fiatal vagy akkor azért nem foglalkoznak veled, mert még semmi bajod se lehet, ha meg öreg vagy akkor már nem éri meg veled foglalkozni. (úgyis sok a nyugdíjas)

Sajnos ez a mai szomorú valóság. De az aktiv munkaképes korosztályra sem figyelnek sokkal jobban. Pedig nélkülük úgy omlik minden mint a kártyavár.

Ausztriában automatikus felirják a probiotikumot az antibiotikum mellé. Itthon nyomatják orrba szájba sokszor még náthára is ami pedig vírusos betegség..

Ég és Föld a különbség. De sajnos nincs mindenkinek lehetősége kint letelepedni.

2013. jan. 11. 10:28
 18/25 anonim ***** válasza:

Én egyszer vérképzőszervi betegség gyanújával elmentem haematológushoz. Meglátta a gépben, hogy pszichológusnál voltam. Az az ég világon semmi köze hozzá de gúnyosan megkérdezte: "-Látom pszichológusnál volt, csak nem szomorú volt??"

Esküszöm ott helyben rá tudtam volna borítani az asztalt!!

Persze ezek után kivizsgálni se volt hajlandó, nem vett komolyan majdnemhogynem kirúgott a rendelőből hogy ugyan már 24 évesen mit keresek itt.. ráfogta a 4 napos(!) menstruációmra a vérszegénységet. Ha lett volna valami komoly bajom a nemtörődömsége miatt tuti, hogy lepereltem volna róla a gatyát is!

Ilyen érzéketlen degenerált barmok mennek orvosnak...

Egy sorozatgyilkosban több az empátia és a kedvesség...

Az ilyenre az aranyhörcsögömet se merném rábízni nemhogy magamat.

Ja a másik kedvencem. Nagyon fájt a fülem, alig hallottam vele valamit és erősen szédültem is. Ügyeletre nem akartam elmenni mivel felmerült, hogy az is fizetős lett. (ha valami sürgős fizess érte nem is értem miért csak most jutott eszükbe pffff) Bementem időpontot kérni. 3 hónap múlva mehettem volna.

Kösz, mondom arra magától is elmúlik...Meg is dögölhetsz otthon senkit nem érdekel. Addig vagy érdekes amig befizetsz a kasszába, de ellenszolgáltatást ne várj. Szép Magyarország.

Az eü úgy sz*r ahogy van ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy soha ne kelljen igénybe vennem a "betegközpontú szolgáltatásaikat".

Ha van is még 1-2 lelkiismeretes orvos akiben van is némi hivatástudat az is sajnos a rendszer rabszolgája és előbb utóbb belőle is kiveszik(kiölnek) minden emberi szellemet.

2013. jan. 11. 10:47
 19/25 A kérdező kommentje:
Ma voltam visszavinni a nőgyógyos papírt, ami negatív lett. Azt mondta, "Hát akkor ennyi, mert ez negatív." és néz. Én meg rá vissza szokás szerint. És akkor megint adtam a tippeket, hogy legutóbb beszéltünk a hasi ultrahangról. Azt mondta oda nem kell beutaló, valamikor menjek be az urológiára, ha ráérek. Na? És, ha én nem mondom, akkor ez a vizsgálat meg sem történik, fájok tovább? Ez az amit nem értek, amúgy meg miért nem mondta, hogy nem kell beutaló, már rég mentem volna! Persze, mert utána nézhettem volna, de ugyan már miért, ha én elmentem orvoshoz, az ő dolga, hogy diagnózist mondjon, és ha kell tovább küldjön, nem kötelességem tudni, hogy mi mikor, hol és hogyan van az egészségügyben! Szóval a tapasztalatom eddig az, hogy "járni kell a nyakukra", akkor megunnak, és elküldenek ahová kell. :P
2013. jan. 11. 14:27
 20/25 anonim válasza:
Szia. Úgy látom, hogy sokan vannak igy. Én is igy voltam. Tavaly augusztusban nagyon nyilallt a jobb oldalam. Elmentem házi dokihoz, de szabin volt, mentem a helyettesitőhöz, elküldött belgyógyászhoz. Ő elküldött ultrahangra, hátha vakbél. Nem vakbél volt, de mondták, hogy igen fura a vastagbelem. Utána elküldött nőgyógyászhoz. Nem nőgyógyászati dolog. Beutalt vérvételre.Elég szar lett a vérképem. Vissza a belgyógyászhoz. Adott antibiotikumot. Közben visszamentem a házi dokihoz, aki vissza jött szabiról. Azt mondta, hogy biztosan becsipődött a derekam, és kisugárzik a hasamra. Ő még felirt 4 azaz négy különféle antibiotikumot. 5-öt szedtem egyszerre. A panaszok nem múltak, egyre rosszabbul lettem, ment a hasam, jártányi erőm nem volt. A sok antibiotikum hatására, lett nőgyógyászati gondom, akkor azért járkáltam, aki csinált uh-t. Mondta, hogy keressek fel gasztroenterológust, mert valami nincs rendben a beleimmel. Mondtam a főorvosnak, ő adott is beutalót, ezzel a kérdéssel: Crohn-betegség? vastagbéltükrözés javasolt.ELmentem, bejelentkeztem, kaptam időpontot, elmondták mit kell róla tudni, milyen hashajtót kell kiváltanom stb... Közben persze visszamentem a házidokihoz, aki idegbeteg módjára megkérdezte, hogy mit képzelek én magamról, hogy vizsgáltatom magam más orvosokkal, mert én nem is tudom, hogy pl 300Ft egy vérvétel!!! Azt hittem, hogy ott süllyedek el. Nagyon megalázó volt a helyzet. Mondanom sem kell, hogy 2,5 hónapig táppénzen voltam. A vastagbéltükrözés megvolt, nagyon rendesek voltak. Vettek szövetmintát, rosszindulatú dolgot nem találtak, sem polipot. Annyit mondott a doki, hogy IBS.Irritábilis bélszindróma, és eléggé elnyúlt a vastagbelem. Vigyázzak, hogy mit eszek, stb...Szóval ez az én történetem, bocsi, ha hosszú lett.
2013. jan. 19. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!