Mit lehet tenni, ha az orvos nem foglalkozik a beteggel úgy, ahogy kellene?
Az alhasi fájdalmaim 10 éve megvannak, merthogy a vakbélmütéttel nem szüntek meg. Soha más gondot nem sikerült igazolni kismedencei gyulladást sem bár 99%-ig arra hajaznak a gondok mégse jött ki semmi...igaz a patikák belőlem éltem annyi gyógyszer mellett csak kihalt volna akármi volt de vicc, hogy a fájdalmak nem múlnak...
Mai napig nem derült ki mi okozza a magánorvos is csak széttárta a karját szegényem pár tippet azért adott szerinte hormonális probléma és/vagy enyhe vastagbélgyulladás. Én meg az endometriózistól félek mert laparoszkópiát még nem csináltak. De már nem is mászkálok vele sehova meguntam, a pénzem is elfogyott meg már kezdek is hozzászokni, hogy nekem igy kell leélnem az életem.. Legalább fogamzásgátlásra nem kell költenem mert szerintem gyerekem már nem lesz ilyen előzményekkel.
Nem lehet, hogy az orvos megtette a tőle telhetőt, csak egyszerűen nem tudja megoldani a gondod?
Mert egész más az, ha vki nem foglalkozik veled, nem törődik a problémával és el sem küld vizsgálatokra, és más az, ha rendesen megvizsgál, de nem talál semmit.
Nálad melyik áll fenn?
Ha az előbbi, akkor első körben másik orvost kell keresni, vagy a betegjogi képviselőt felkeresni.
Ha a második, akkor pedig el kell gondolkodni azon, hogy biztos szervi elváltozás lehet-e a tünetek mögött. Ugyanis előfordulhat, hogy tényleg nincs szervi probléma, és ilyen esetben nem orvosra, hanem pszichológusra van szükség.
Sajnos én is ezt tapasztalom. Nem szabad betegnek lenni, mert csak magára számíthat az ember. Senki másnak nem érdeke, hogy meggyógyítson. A gyógyszergyárak pedig kifejezetten ellenérdekeltek.
Ha a sikeresen meggyógyított betegektől függne az orvos bére akkor talán lenne esély változásra...bár lehet csak még többen mennének külföldre.
Ha fiatal vagy akkor azért nem foglalkoznak veled, mert még semmi bajod se lehet, ha meg öreg vagy akkor már nem éri meg veled foglalkozni. (úgyis sok a nyugdíjas)
Sajnos ez a mai szomorú valóság. De az aktiv munkaképes korosztályra sem figyelnek sokkal jobban. Pedig nélkülük úgy omlik minden mint a kártyavár.
Ausztriában automatikus felirják a probiotikumot az antibiotikum mellé. Itthon nyomatják orrba szájba sokszor még náthára is ami pedig vírusos betegség..
Ég és Föld a különbség. De sajnos nincs mindenkinek lehetősége kint letelepedni.
Én egyszer vérképzőszervi betegség gyanújával elmentem haematológushoz. Meglátta a gépben, hogy pszichológusnál voltam. Az az ég világon semmi köze hozzá de gúnyosan megkérdezte: "-Látom pszichológusnál volt, csak nem szomorú volt??"
Esküszöm ott helyben rá tudtam volna borítani az asztalt!!
Persze ezek után kivizsgálni se volt hajlandó, nem vett komolyan majdnemhogynem kirúgott a rendelőből hogy ugyan már 24 évesen mit keresek itt.. ráfogta a 4 napos(!) menstruációmra a vérszegénységet. Ha lett volna valami komoly bajom a nemtörődömsége miatt tuti, hogy lepereltem volna róla a gatyát is!
Ilyen érzéketlen degenerált barmok mennek orvosnak...
Egy sorozatgyilkosban több az empátia és a kedvesség...
Az ilyenre az aranyhörcsögömet se merném rábízni nemhogy magamat.
Ja a másik kedvencem. Nagyon fájt a fülem, alig hallottam vele valamit és erősen szédültem is. Ügyeletre nem akartam elmenni mivel felmerült, hogy az is fizetős lett. (ha valami sürgős fizess érte nem is értem miért csak most jutott eszükbe pffff) Bementem időpontot kérni. 3 hónap múlva mehettem volna.
Kösz, mondom arra magától is elmúlik...Meg is dögölhetsz otthon senkit nem érdekel. Addig vagy érdekes amig befizetsz a kasszába, de ellenszolgáltatást ne várj. Szép Magyarország.
Az eü úgy sz*r ahogy van ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy soha ne kelljen igénybe vennem a "betegközpontú szolgáltatásaikat".
Ha van is még 1-2 lelkiismeretes orvos akiben van is némi hivatástudat az is sajnos a rendszer rabszolgája és előbb utóbb belőle is kiveszik(kiölnek) minden emberi szellemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!