Tegnap észrevettem, hogy a jobb vállam lejjebb van, mint a bal. Ezt enyhe gerincferdülésnek hívják ugye? El kell mennem ortopédiára? Tudom korrigálni? Meg tudom állítani a folyamatot?
Elmentetek a tengerre és? :)
Ezt nem értem. Mit csináltál ott? Sokat úsztál? Azért jött helyre??? Vagy miért?
Nem gondolom, hogy nagyon súlyos a helyzet, de inkább most szeretném helyrehozni, és kijavítani, mint, hogy pár év múlva úgy nézzek ki mint egy gumicukor:S
Jézusom :S
De.. jajj nagyon megijedtem most. Én nem akarok fűzőt hordani, meg nem akarom hogy görbe legyen a gerincem.
Az enyhe gerincferdülés általában nem jár panaszokkal. Néha, hosszabb ülés vagy állás után a hát fájdalmassá vagy merevvé válik. Később enyhe vagy súlyosabb fájdalom jelentkezhet.
Az enyhe gerincferdülést a szokásos fizikális vizsgálattal is fel lehet ismerni. A szülő, a tanár vagy az orvos akkor gyanakszik gerincferdülésre, ha a gyermek egyik válla magasabban van, vagy ha ruhái nem állnak egyenesen.
Minél korábban kezdik ezt, annál nagyobb eséllyel előzhető meg a súlyos alaki eltérés.
De nem írja azt, hogy javítható, eltüntethető, ooo istenem...
Enyhe esetben nem kell fűző.
Enyhe esetben torna, középsúlyos esetben fűző, súlyosnál meg műtét.
Ha nem akarsz fűzőt meg műtétet, akkor el kell menni orvoshoz, és betaratani amit mond, hogy ne romoljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!