Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan tudom bizonyítani,...

Hogyan tudom bizonyítani, hogy egy adott szakrendelésen / kórházban én sosem jártam?

Figyelt kérdés

Vagy meg is fordíthatjuk: hogy tudják ők bizonyítani, hogy tényleg ott jártam, ah egyszer nem kell semmit aláírnom sehol (kivéve pár ritka helyet)?

Az történt, hogy megnéztem az ügyfélkapun a "betegéletutamat" és teljesen eldobtam magam, mert az ország másik végében lévő kórházból is vannak nekem beírva dolgok, és tutira biztos, hogy én ott sosem jártam. És ez nem az egyetlen ... pontosabban mondhatnám, van egy vagon ilyen, és most fogalmam sincs, hogy ez jó-e vagy rossz-e nekem, de szóval idegesít, hogy nem létező diagnózisaim vannak, na meg soha nem látott orvosok neveit látom a nyilvántartásomban stb stb.

Meséltem ezt orvos ismerősnek, aztán ő azt mondta, hogy ugyan, ne foglalkozzak vele, ez természetes, mert ebből élnek a kórházak, hogy innen-onnan megszerzett TAJ-számokra kiállítanak minden szir-sz.rt, ambuláns lapoktól kezdve akár zárójelentésig, mert ezután kapnak pénzt, a beteg meg legtöbbször úgyse értesül róla, na meg neki mindegy.

Hát oké, na csak ha mégse mindegy, mert ma már az informatikai rendszer olyan, hogy ne adj siten majd egyszer a háziorvos csak azért ne akarjon pl jogsit adnom, mert lát a rendszerben nem létező diagnózisokat nálam, akkor én mégis hogy a frászba bizonyítom, hogy ott se jártam, ha egyszer azok meg tényleg tök jól lepapírozták, lepecsételték, gondolom irattárazták stb ... Ez egy kész téboly komolyan, és hiába mondja az ismerős h ne foglalkozzak vele, na de azért ebből lehetnek galibák sztem.

Mi az ötletetek? ha egyszer én nem is írtam alá sehol semmit, akkor netán egy per esetén úgyis ellenem fordítanák azokat a papírokat amit pl egy szakrendelés orvosa állított ki?

(vagyis a gyakorlatban ez úgy megy, mint megtudtam, hogy az asszisztensnő a megszerzett TAJ-számokra kiállít naponta X db ilyen-olyan ambuláns lapot pl, és azt is elszámolják, mert hát kell a pénz, állítólag különben fenn se tudna maradni sok esetben az adott szakrendelés. Az orvos meg csak pecsétel és pecsétel vagy rosszabb esetben még neki sincs tudomása arról, hogy a pecsétjét mikre nyomkodták rá ... Hát emberek ez agyrém na, csak kérdés, hogy mit lehet tenni, és tényleg érdemes-e ... Mellékesen megnéztem a receptkiváltásokat, és ott is igen érdekes dolgokat láttam magamnál ... ismét no comment)

#egészségügy #kórházi papírok
2012. nov. 29. 09:07
1 2
 11/18 sippara ***** válasza:
Mondjuk azért megnézném, hogy bizonyítják rád, hogy süket cukorbeteg vagy :D most már érdekel engem is, jövő héten elintézem a regisztrációt :)
2012. nov. 29. 12:15
 12/18 anonim ***** válasza:
Érdekes, mert nekem elég komoly beteg-múltam van az elmúlt 10 évre visszamenőleg, de minden pontosan úgy szerepel a nyilvántartásban, ahogy és ahol az volt.
2012. nov. 29. 13:33
 13/18 A kérdező kommentje:

nem azt mondom h mindenkinek tele van furcsaságokkal a betegéletuta, csak mi többen is néztük és eléggé meglepődtünk, na meg azért itt is van pár példa aki mondta h igen.

nyilván most az extrém eset h süket és diabeteszes vagyok, és azt könnyen ki tudom védeni, na de nem erről van szó, hanem egyáltalán hogyan tudok én bármit bizonyítani, hogy héééééé én ott se voltam!!??

erre van-e ötlete valakinek?

az már egy külön történet amit itt is írt valaki, hopgy ha meg tényleg voltunk, akkor is elég furcsa lapokat tudnak adni, mert a jó istent is beleveszik vizsgálatnak, aztán csak les az ember, hogy kb 2 perc alatt 2 oldalnyi vizsgálatot "elvégeztek" rajta, de ezen már ki se akadok, csak fals diagnózist ne adjanak ...

2012. nov. 29. 16:36
 14/18 anonim ***** válasza:

Kíváncsiságból megnéztem én is, nem vagyok rendszeres orvoshoz járó. de egy-két esemény volt azért.

Nálam minden rendben a listán :).

2012. nov. 30. 12:06
 15/18 sippara ***** válasza:
Jelenléti ívvel, vagy munkáltatói igazolással szerintem lehet bizonyítani, hogy te bizony X hó Y. napján délután háromkor debrecenben dolgoztál, tehát nem lehettél győrben nemibeteg gondozóban.
2012. nov. 30. 12:44
 16/18 A kérdező kommentje:

jóén értem, ezt egy adott esetben netán bizonyítjuk, na de amikor egy köteg nevemre szóló receptet szednek elő, amikről persze nem tudok, na azokat már nehezebb lenne kimagyarázni egyesével ...

most nem?

aztán simán elítélnek 200 rendbeli közokiratkamisításért :D

2012. dec. 1. 16:46
 17/18 anonim ***** válasza:
Ügyfélkapun van egy bejelentő forma nyomtatvány. Egyszer kitöltöttem leírtam a sírámomat, majd kitakarították a hülyeségeket. Ez elég gyakori eset sajnos. Ismerek olyan férfit akinek eddig 3 abortusza volt. De azóta már kitakarítatta ő is az adatait.
2012. dec. 18. 12:35
 18/18 A kérdező kommentje:

17: ez kész :DDDDDD

na de érted, most nem kezdhetek el ott az űrlapon bejelentgetni 25 dolgot, sőt így a 10 év alatt inkább 80 dolgot, na meg az érdekes recepteket is ... én tényleg attól tartok, h aztán még engem hoznak ki közokirathamisítónak, mert az adott doki nyilván letagadja h ő írta volna fel ...

2012. dec. 18. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!