Hogyan tudom bizonyítani, hogy egy adott szakrendelésen / kórházban én sosem jártam?
Vagy meg is fordíthatjuk: hogy tudják ők bizonyítani, hogy tényleg ott jártam, ah egyszer nem kell semmit aláírnom sehol (kivéve pár ritka helyet)?
Az történt, hogy megnéztem az ügyfélkapun a "betegéletutamat" és teljesen eldobtam magam, mert az ország másik végében lévő kórházból is vannak nekem beírva dolgok, és tutira biztos, hogy én ott sosem jártam. És ez nem az egyetlen ... pontosabban mondhatnám, van egy vagon ilyen, és most fogalmam sincs, hogy ez jó-e vagy rossz-e nekem, de szóval idegesít, hogy nem létező diagnózisaim vannak, na meg soha nem látott orvosok neveit látom a nyilvántartásomban stb stb.
Meséltem ezt orvos ismerősnek, aztán ő azt mondta, hogy ugyan, ne foglalkozzak vele, ez természetes, mert ebből élnek a kórházak, hogy innen-onnan megszerzett TAJ-számokra kiállítanak minden szir-sz.rt, ambuláns lapoktól kezdve akár zárójelentésig, mert ezután kapnak pénzt, a beteg meg legtöbbször úgyse értesül róla, na meg neki mindegy.
Hát oké, na csak ha mégse mindegy, mert ma már az informatikai rendszer olyan, hogy ne adj siten majd egyszer a háziorvos csak azért ne akarjon pl jogsit adnom, mert lát a rendszerben nem létező diagnózisokat nálam, akkor én mégis hogy a frászba bizonyítom, hogy ott se jártam, ha egyszer azok meg tényleg tök jól lepapírozták, lepecsételték, gondolom irattárazták stb ... Ez egy kész téboly komolyan, és hiába mondja az ismerős h ne foglalkozzak vele, na de azért ebből lehetnek galibák sztem.
Mi az ötletetek? ha egyszer én nem is írtam alá sehol semmit, akkor netán egy per esetén úgyis ellenem fordítanák azokat a papírokat amit pl egy szakrendelés orvosa állított ki?
(vagyis a gyakorlatban ez úgy megy, mint megtudtam, hogy az asszisztensnő a megszerzett TAJ-számokra kiállít naponta X db ilyen-olyan ambuláns lapot pl, és azt is elszámolják, mert hát kell a pénz, állítólag különben fenn se tudna maradni sok esetben az adott szakrendelés. Az orvos meg csak pecsétel és pecsétel vagy rosszabb esetben még neki sincs tudomása arról, hogy a pecsétjét mikre nyomkodták rá ... Hát emberek ez agyrém na, csak kérdés, hogy mit lehet tenni, és tényleg érdemes-e ... Mellékesen megnéztem a receptkiváltásokat, és ott is igen érdekes dolgokat láttam magamnál ... ismét no comment)
hát de látod .. az ismerős orvos meg azt nem érti h miért háborgok ezen, hiszen ez természetes (neki)
csak hát igen, ez itt a gond, hogy akkor most tele vagyok nem létező diagnózisokkal ezek szerint? tök jó ...
első válaszoló: "nem hiszem h tudunk ellene tenni"
-- Na ez az! És akkor mégis csak nyeljek és nyeljek? Hát ha azt aláírta egy vagy két doki, utána már az isten se bizonyítja be az ellenkezőjét. de én is szomorú vagyok h sztem semmit nem tudunk ellene tenni.
Csak tudod ebből akkor van szívás, ha tényleg komolyra fordul valamiért az egész, és akkor még én kerülök jogilag bajba, hogy "hamisan" megvádolom őket csalással, hiszen ők "ilyet nem tesznek". áááááhh nagyon durva na :(
ügyfélkapun a betegéletút menüt választod, nagyon egyszerű, csak TAJ számot kéri és kidobja 10 évre visszamenőleg, merre jártál, mikor, hol, mi volt ..
na én értelek h buzgómócsing vagy, csak figyi, még te kerülhetsz aztán bajba, mert ők majd nyilván 10-en fogják tanúsítani, hogy márpedig ott voltál ...
ott a lehetőség, hogy bejelentheted, amivel nem értsz egyet, na de ne viccelj, hát magadat sodrod bajba a végén mert majd idézgetnek mindenhova, a végén meg úgyis rád bizonyítják, ááá részemről kizárt, csak hát szóval probléma ne legyen belőle soha ....
a kérdéseden felbuzdulva én is megnéztem, és feküdtem olyan kórházban, ahol nem is jártam :)
továbbá amin igazán megsértődtem, hogy papíron volt prosztata masszázsom ráadásul egy olyan dokitól, akinek a közelébe nem megyek :)
hát halljátok, ez egy horror, de akkor látom, nem vagyok egyedül ...
szal ha nagyon elnézegetem a dolgokat, ahhoz képest h versenyzői engedélyem van, "elvileg" süket vagyok, kb 10x voltam nemibeteg-gondozóban, 3x tök más városok pszichiátriáján ja és ami nagyon tetszik h cukorbeteg is vagyok (állítólag).
na de most komolyan, hét mit kezdjen az ember ezzel? Nyilván ők szépen megcsinálják a háttér-dokumentációt, tehát csakis én fogok bukni, ha panaszkodok.... Ezek a receptes dolgok meg külön viccesek, mert pár doki felír ezt-azt a nevedre, aztán meg hops téged vesznek elő okirathamisításért ... szal az ész megáll na, még akkor örülhetünk, ha nem csuknak le? na látjátok ezért nem jut eszembe hivatalosan panazkodni p ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!