Miért nem ad a közegészségügy lézeres szemműtétet a kispénzű embereknek?
"Az államnak VAN pénze beruházni!!!"
Te melyik világban élsz? Az egészségügy az egyik legnagyobb pénznyelő. Honnan szórjunk bele még többet? Vagy fizetnél dupla járulékot, csak minden eddig luxusnak számító beavatkozás fedezve legyen.
A szemüvegbiznisz sem csődölne be, mert a leggyakoribb látásproblémát, az időskori rövidlátást nem lehet így orvosolni, és nem tudom jelenleg hol tart a technológia, de +-1 dioptria a hibaszázalék, így enyhe látásproblémák esetén nem is csinálják.
Abban lenne ráció, hogy a súlyos rövid vagy távollátásban szenvedők esetén támogassák, mert náluk valóban drasztikus életminőségjavulást jelent.
De általában a "zemberek" látásának javítására a szemüveg pont elég, pont jó. Aki meg többet akar, fizessen.
A szemüvegedet is magadnak fizeted, ha lézeres műtétet akarsz, fizesd ki azt is.
Az egészségügy is a mi pénzünkből gazdálkodik, a magam részéről a ténylegesen életminőség javító eljárások finanszírozását támogatnám inkább.
Én is -4,5 dioptriát viselek mindkét szememen. Reggeltől estig az orromon van a szemüveg, és kész.
"az időskori rövidlátást nem lehet így orvosolni"
Időskori távollátást akartam írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!