Véleltelün 2 mg immunszupresszív gyógyszer vettem be 1 helyett (Prograf), lehet tőle valami bajom, ez már gyógyszertúladagolásnak számít?
Ezt itt nem hiszem, hogy meg tudnánk válaszolni, mert ez a gyógyszer annyira speciális, hogy csak szakorvos tudna véleményt mondani. Én azt javaslom, hívd fel a kazelőorvosodat és kérdezz rá, biztos ami biztos.
"Gyógyszeralkalmazási hibákat, beleértve a takrolimusz azonnali vagy nyújtott hatóanyag-felszabadulású gyógyszerformáinak – figyelmetlenségből, véletlen vagy orvosi felügyelet nélküli – helyettesítéséből adódó hibákat figyeltek meg.
Ez súlyos nemkívánatos eseményekhez vezetett, mint pl.: graftkilökődés vagy más mellékhatás megjelenése, ami lehet akár a takrolimusz alacsony- vagy magas szintű expozíciójának következménye."
"A túladagolásáról kevés tapasztalat áll rendelkezésre. Véletlenszerű túladagolást számos esetben leírtak. A tünetek között előfordult tremor, fejfájás, hányinger, hányás, fertőzések, urticaria, letargia, fokozott urea-nitrogén és kreatinin-értékek, emelkedett aminotranszferázszintek.
A Prograf-nak specifikus antidotuma nincs, túladagolás esetén általános szupportív módszereket és tüneti kezelést kell alkalmazni."
Szia! Én már átálltam a Prograf-ra,de velem is előfordult,hogy többet vettem be a kelleténél és semmi bajom nem lett. :)
28/Lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!