Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Szívvizsgálat (Hol? Mennyiért?...

Szívvizsgálat (Hol? Mennyiért? Kell-e? )

Figyelt kérdés

A kérdés egyértelmű. Hol lehet és milyen költségért elvégezni szívvizsgálatot, illetve ez mennyire "körültekintő". Úgy értem az "alapcsomagban" amit mondjuk egy háziorvos elvégez mi van benne? Elmondom miért.

Néha úgy érzem magas a vérnyomásom, érzem a fejemben nagyon enyhén ahogy ver a szívem, a füljárataimban is kicsit. A füleimmel semmi gond, ez biztos, megnézettem. A nyakam bal oldalán úgy érzem kicsit "erősebbek" az izmok, mint a jobb oldalán, és ma óta egy picit érzem a bal vállamat. Olyan, mintha izületi fájdalom lenne. Elég enyhe és csak fizikai ingerlésre jelentkezik, nem passzív.

A dolog apropója, hogy elég erős hipochondriával küszködöm. Ebből kifolyólag erős szorongási időszakaim vannak, és erős a gyanúm arra is, hogy pszichoszomatikusak ezek a tünetek, vagyis magamnak generálom őket.

Természetesen utána olvastam a szívizombetegségeknek, nem bírtam ki, de csak rontottam a helyzeten (a már említett hipochondria miatt) hiszen ahogy egy egyszerű tüsszentés lehet a tünete ezer betegségnek addig itt is elég nagy az átfedés. Volt kb 4-5 talán már 6 hónapja is egy felső légúti megbetegedésem amit lehet, hogy nem jól kezeltem ki. Néha még a mai napig tüsszentésnél elég sok slájm jön fel, vagy úszásnál, szauna után érzem, hogy felszakad egy kevés. Úgy tudom ezek a felső légúti megbetegedések is idézhetnek elő szívizomgyulladást, ami szinte minden esetben elmúlik a betegséggel, de van, hogy megmarad. Mellkasi fájdalmaim egyáltalán nincsenek, csak néha egyéb testrészeke érzek szívveréssel megegyező aprócska fájdalmakat.

Szóval hol és hogyan tudnám a leghatékonyabban megnyugtatni magam, hogy nincs gond és csak magamat idegesítem ezekkel a dolgokkal?

2009. aug. 2. 22:48
 1/1 anonim ***** válasza:

kérj időpontot a háziorvosodnál egy kardiológushoz, ő biztosan meg fog nyugtatni. vagy írd le ugyanezt ide:

www.orvosvalaszol.hu

2009. aug. 2. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!