Meddig érvényes most 2012-ben egy beutaló?
Még nyáron kaptam beutalót a most ősszel esedékes cukorterheléses vérvételre. Megkérdeztem a diszpécserszolgálatot, ott azt mondták a beutlót bármeddig fel lehet használni. Aztán előjegyeztettem a férjem egy másik (nem azt ahova nekem kell menni) rendelőintézetbe, ott pedig azt mondták 1 hónapig érvényes.
Most akkor mennyi az annyi?
Szerintem az utóbbi az igaz! Gondolj bele, egy beutalónak is van elévülési ideje: ha beutal az orvos júniusba fejfájással kivizsgálásra, nem mehetsz oda novemberbe!
Egyébként előbb szokás időpontot egyeztetni, aztán írni beutalót.
Van olyan szakrendelés, ahova a beutalót bármeddig fel lehet használni. Több helyre a kiállítás dátumától egy évig fogadják el, de pl UH-ra egy hónap.
Eléggé változó, mert pl nálunk (Vp. megye) ha beutal a háziorvos pl. endokrinológiára, ott kb 6-7 hónap a várakozási idő, és elfogadják a beutalót a kórházban. Ha visszarendelnek szakrendelésre, akkor 1 évig minimum érvényes a visszarendelésük, de van ahol elfogadják a régebbi amb.lapot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!