Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Meddig érvényes egy beutaló?...

Meddig érvényes egy beutaló? Tudom, hogy a recept csak egy hónapig, de a beutaló is?

Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy 3 hónapig.
2012. márc. 6. 11:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Beutaló 1 hónap, a recept 3 hónap _(már).
2012. márc. 6. 11:52
 3/10 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy fordítva:

recept 1 hónap

beutaló 3 hónap.

Most megváltoztatták?

2012. márc. 6. 11:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! :)
2012. márc. 6. 12:14
 5/10 anonim ***** válasza:

"A beutaló érvényességi idejével kapcsolatosan jogszabály időkorlátot nem állapít meg, ezért a biztosítottól akkor sem kérhető újabb beutaló, ha az ellátásra a beutaló kiállítását követő 30 napon túl kerül sor."

"A beutaló érvényességi idejével kapcsolatban a hatályos jogszabályok nem tartalmaznak rendelkezéseket, így annak érvényessége jogszerűen nem korlátozható."

[link]

2012. márc. 6. 13:13
 6/10 anonim ***** válasza:
A recept 100%, hogy 3 hónap!!!
2012. márc. 6. 13:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Tavaly november elején kértem időpontot ortopédiára természetesen beutalóval, és január 23.-ára kaptam időpontot. Direkt rákérdeztem hogy jó e még az a beutaló, és azt mondták természetesen jó, ezért nem kellett másikat kérnem. Ha időpontot kell kérned a szakrendelésre meg is kérdezheted hogy érvényes lesz-e még akkor a beutaló.
2012. márc. 6. 17:32
 8/10 fandrew válasza:

A beutaló alapesetben 90 napig használható fel. Az időpontfoglalás ebből a szempontból felhasználásnak minősül, tehát mindegy, mikorra adnak időpontot, a foglalást kell 90 napon belül megtenni.

A releváns kormányrendelet:

[link]

3/A. § (10b) bekezdésében található a 90 napos érvényesség:

"(10b) A (10), illetve a (10a) bekezdésben foglaltaknak megfelelő beutaló

a) a 2. § (6) bekezdése szerinti ellátáshoz kapcsolódó ellátások esetében a beutaló orvos által a beutalón megjelölt időpontig, de legalább 90 napig,

b) az a) pont alá nem tartozó esetben a kiállításától számított 90 napon belül használható fel.

(10c) A (10b) bekezdés alkalmazásában a beutaló felhasználásának minősül

a) a beutaló szerinti egészségügyi szolgáltatóhoz történő bejelentkezés a beutaló szerinti ellátásra,

..."

(2. § (6): amikor a járóbeteg-szakellátáson az orvos ismételt ellátásra, pl. kontrollra visszahív.)

2014. márc. 12. 02:44
 9/10 anonim ***** válasza:
A recept tuti hogy kilencven napig érvényes -
2014. okt. 16. 16:22
 10/10 anonim ***** válasza:

#8 válasz a helyes. A jelenleg érvényes jogszabályokat kell megnézni.

[link]

máj. 6. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!