Meddig érvényes egy beutaló? Tudom, hogy a recept csak egy hónapig, de a beutaló is?
Én úgy tudtam, hogy fordítva:
recept 1 hónap
beutaló 3 hónap.
Most megváltoztatták?
"A beutaló érvényességi idejével kapcsolatosan jogszabály időkorlátot nem állapít meg, ezért a biztosítottól akkor sem kérhető újabb beutaló, ha az ellátásra a beutaló kiállítását követő 30 napon túl kerül sor."
"A beutaló érvényességi idejével kapcsolatban a hatályos jogszabályok nem tartalmaznak rendelkezéseket, így annak érvényessége jogszerűen nem korlátozható."
A beutaló alapesetben 90 napig használható fel. Az időpontfoglalás ebből a szempontból felhasználásnak minősül, tehát mindegy, mikorra adnak időpontot, a foglalást kell 90 napon belül megtenni.
A releváns kormányrendelet:
3/A. § (10b) bekezdésében található a 90 napos érvényesség:
"(10b) A (10), illetve a (10a) bekezdésben foglaltaknak megfelelő beutaló
a) a 2. § (6) bekezdése szerinti ellátáshoz kapcsolódó ellátások esetében a beutaló orvos által a beutalón megjelölt időpontig, de legalább 90 napig,
b) az a) pont alá nem tartozó esetben a kiállításától számított 90 napon belül használható fel.
(10c) A (10b) bekezdés alkalmazásában a beutaló felhasználásának minősül
a) a beutaló szerinti egészségügyi szolgáltatóhoz történő bejelentkezés a beutaló szerinti ellátásra,
..."
(2. § (6): amikor a járóbeteg-szakellátáson az orvos ismételt ellátásra, pl. kontrollra visszahív.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!