Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha kiveszik a mandulámat...

Ha kiveszik a mandulámat akkor utána lesz olyan érzésem, hogy vmi nincs ott? Mint pl mikor kihúznak 1 fogat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:

hiddel, mindent fogsz érezni, csak nem azt, hogy nincs ott.... Nem tudom, hány éves vagy? Melyik manduládat veszik ki? torok vagy orr? Nekem tavaly augusztusban vették ki a mandulám-torok- és ragaszkodtam hozzá, hogy altassanak közben, mert rettegek az orvosoktól, és a tűktől. Nagyon jó doktornőm volt. Eszembe sem jutot volna kivetetni a mandulám, csak sajnos mint kiderült 6éve be volt gyulladva folyamaotsan, csak senki nem vette észre.

Utána nagyon rossz volt. Másnap hazaengedtek, ez volt kedd. otthon töltöttem a kedd délutánt, de orditani tudtam volna éjszaka, szegény párom meg nem tudta mit csináljon...már szószerint ütöttem a falat, úgy fájt. Szerdán bevérzett, de olyan szinen, hogy pont mentem anyuméknak kinyitni a kaput, mert jöttek látogatni, és ömlött a számon ki a vér. Mire beértünk a kórházba elmúlt. Persze bent töltöttem az éjszakát, meg a csütörtök éjjelt is. Pénteken azt mondták, hogy ha aznap nem lesz semmi bajom hazaengednek. Nah...hát persze hogy bevérzett. Aztán össze kellett "forrasztani" az ereket... Nem volt kellemes... Vasárnap engedtek haza. Tehát majdnem egy hetet töltöttem bent, bár voltam köben itthon is.

2009. júl. 29. 18:04
 2/5 anonim ***** válasza:

nekem 7 éves koromban vették ki, érzéstelenítő injekciót kaptam és semmit nem éreztem. utána estig vérzett a garatmandulám, az orrmandulám 3 óra alatt elállt. kb. 3 nap alatt teljesen rendbe jöttem.

volt bent egy 21 éves lány, neki is kivették, ő nagyon szenvedett vele. minél fiatalabb vagy, annál könnyebb, és semmilyen hiányérzeted nem lesz utána. viszont vigyáznod kell majd, hogy mandula nélkül ne gyulladjon be a torkod!

2009. júl. 29. 23:00
 3/5 A kérdező kommentje:
17éves vagyok,egyébként torokmandula
2009. aug. 4. 11:00
 4/5 A kérdező kommentje:
mert mi történik ha mandula nélkül begyullad??? :S
2009. aug. 4. 11:01
 5/5 anonim ***** válasza:

ha hideget iszok vagy eszek, akkor vagy megvárom, amíg megmelegszik egy kicsit vagy nagyon lassan nyelem le, mert begyullad a torkom. ez begyulladhat madulával rendelkezőknek is, de nélküle nagyobb az esély rá.

annyit tudsz tenni, hogy jobban figyelsz, hogy melegben ne forrázd le a torkod, pl. nem igyál túl gyorsan jeges italt.

nekem a mandulám 2 hetekre begyulladt, amíg volt, a torkomra viszont ügyelek (pl. télen sálat hordok), ami sokkal jobb, mint a mandulagyulladás

2009. aug. 5. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!