Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ma voltam a háziorvosomnál,...

Ma voltam a háziorvosomnál, és azt mondta, hogy ki kéne venni a mandulámat. Ez még oké, hogy elmegyek, kiveszik, kibírom majdcsak, csak attól nagyon parázok, hogy nehogy bevérezzen, mivel nyáron veszik ki. Valaki segítene?

Figyelt kérdés
2011. márc. 21. 14:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem lassan 16 éve nyáron vették ki, azóta sokat fejlődött az orvostudomány. Miért parázol ettől? Miért kellene bevéreznie!? Amúgy is figyelni fognak utána...
2011. márc. 21. 14:27
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ, megnyugtató volt:)
2011. márc. 21. 14:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Azért szerintem gondold át, mielőtt műtteted... A mandula szükséges szerv, a kivételnek akkor van értelme, ha olyan krónikus gyulladás áll fenn, illetve gócként működik, ami veszélyeztetheti az egészséged. (Hajhullás, szívizomproblémák stb.) Alapvetően ha "csak" gyakran van torokgyulladásod, akkor az immunrendszereddel lehet probléma, és azt kéne rendberakni, mert ha kiveteted, akkor előfordulhat, hogy ugyanannyit leszel beteg (hiszen az immunrendszered nem erősebb a műtéttől...) viszont cserébe rögtön tüdőgyulladásod, légcsőproblémáid lesznek, mi jártunk így.

Szóval én még konzultálnék pár dokival, gégésszel stb. és kivizsgáltatnám, tényleg kell-e az a műtét.

2011. márc. 21. 14:55
 4/6 A kérdező kommentje:
nekem annyira bevan most gyulladva,hogy majdnem összeér a kettő..és nem ez az első..de köszönöm a választ
2011. márc. 21. 19:22
 5/6 anonim válasza:
Menj több dokihoz, mert lehet h a következő teljesen mást mond, felír vmit amit eddig nem próbáltál. Nem dísznek van az a szervünk...
2011. márc. 27. 21:50
 6/6 Darcy01 ***** válasza:

Nekem 6 éves koromban vették ki mind az orr- mind a torokmandulámat. (most 24 vagyok) Állandó torokgyulladásom volt, tehát nálam, mint azt egy hozzászóló írta, gócként működött.

Azóta biztosan nagyon sokat fejlődött az orvostudomány, több ismerősöm is van, akinek felnőtt korában vették ki, és nem lett semmi bajuk.

Milyen panaszaid vannak?

2011. ápr. 19. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!