Kaphatnak gyermekeim közgyógyászati igazolványt?
Gyermekeim allergiásak, s most láttuk, hogy az eddigi 90%-os támogatás megszűnt a gyógyszereikra. Így kettőjüknek a havi allergiagyógyszere 10755 Ft. Sajnos férjem munkanélküli járadékot kap (két hónapja megszűnt a munkahelye) Én Gyesen vagyok, tartósan beteg harmadik gyermekünkel (nekem még vele voltam itthon szűnt meg a munkahelyem) Tehát jövedelmünk a munkanélküli járadék,, Gyes, családi pótlék.
Eddig ezeket a gyógyszereket szedtük. Aerius tabletta és szirup, Nasonex orrspray, Emadine szemcsepp Ezek a készítmények felírhatók közgyógyra?
Szépen kérdezd csak meg a pulmonológust,hogy mi merre hogymert sztem nektek már járnia kellene a közgyógy igazolványnak.Én megadnám:)
Az Aerios és a nasonex tuti jár de sztem az emadine is,ha az nem akkor is írasd fel arra mert van egy bizonyos keret amit a fel nem írhatóra kiadnak,asszem 6000ft szal az is mehet arra:)
Én ugy tudom ha valaki allergiás, vagy asztmás, és jár neki emelt családi pótlék akkor jár a közgy. ig. is.
nektek van emelt családi a betegsége miatt?
Mindenképpen vidd el őket újra a pulmonológiára kérj új kivizsgálást és szakvéleményt., Ennek birtokában járd ki az emelt családit kérjetek közgyógyellátást neki és a tartósan beteg harmadiknak. hosszú procedúra de fontos!
Ja és ha a mostani gyerekorvosotok nem támogat keresetek másikat!! Szabad orvos választás van!
Fejlemény:
Megigényeltük a közgyógy igazolványt. A házi orvos borítékolta a gyerekek által szedett gyógyszereket. Mindkettőnk jövedelméről csatoltuk az igazolást. Az én bakszámla kivonatomat és a férjem igazolását a munkaügyi központtól. Két hét múlva jött a levél, hogy újabb jövedelem igazolás kell. Vittük a párom bankszámla kivonatát és az enyémet is. Az ügyintéző csak az enyémet vette el, merthogy csak az enyém kell. Majd három nap múlva jött a levél, hogy nem az enyém kell, mert az megvan nekik, hanem a páromét vigyük be. A párom bevitte, majd akkor megnézte az ügyintéző és közölte, hogy mivel az egy főre jutó jövedelem 25500 helyett 25800 Ft, ezért nem jár. Na meg állítólag a tb valami 3000 Ft körül igazolta le a fiúk gyógyszereit, amiért én 11000-et fizetek a patikában. Mondtuk, hogy azóta a férjem jövedelme tovább csökkent, már annyit sem kap. Erre azt mondták, hogy azt most nem tudják figyelembe venni, adjuk be újra a kérelmet, akkor majd lehet, hogy járni fog. Férjem minden ügyintézős napon reggel fél nyolcra megy a hivatalba, hogy sorszámot húzzon. Nyolctól van ügyfélfogadás, de így is negyvenedik, csak fél tizenegykor végez. Persze van idelye , de ha valaki munka mellett menne be ügyet intézni, annak nem biztos, hogy ilyen tuti egész nap sorban állni. Tehát össze gyűlytjük a következő adag papírt, hogy újra beadhassuk a kérelmet.
folyt.köv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!