Fül-orr-gégészetre utaltak be allergiavizsgálat céljából, a bőrtesztes vizsgálaton kívül muszáj az orrtükrözés? Tapasztalatok?
Egy bőrtesztet kell végeztetni, valamint vért kell levetetni immunvizsgálatra. Ebből is kimutatható mire vagy allergiás. A vérvizsgálat az ételallergiát is kimutatja. Legalább 2 hét kell az eredményhez, a bőrteszt mindjárt megvan, de csak a polleneket nézik vele.
Ha allergia gondozásba vesznek, akkor valószínűleg elküldenek fül-orr-gége vizsgálatra, és esetleg mellkas röntgenre is.
Allergia vizsgálatot allergológus v. pulmonológus végez. A FOG csak egy másodlagos vizsgálat, hogy kizárják az egyéb okot a tüneteidre.
Kedves kérdező!
Semmit sem muszáj, amit az orvos javasol. Ha te jobban tudod, akkor csináld azt. De akkor nem is kellett volna elkezdeni. Az orrtükrözés meg egy teljesen fájdalommentes vizsgálat. A doki a homlokán lévő tükörrel belevilágít az orrodba, és a tükrön lévő lyukon át belenéz. Ez nem azonos a gyomortükrözéssel. Mindössze a fejedet kell a fény felé tartani.
Kedves utolsó Válaszoló!
Köszönöm szépen, de kioktatást nem kértem. Csak annyit írtam róla, hogy megijedtem tőle, azt sehol nem említettem, hogy nem akarom elvégeztetni, ha javasolja az orvos.
Az orrtükrözés folyamatáról leírt hasznos információért viszont hálás vagyok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!