Véradás? Lenne egy fontos kérdésem.
Szóval... Én régebben nagyon sokszor adtam vért, de sajnos 1 éve I-es típusú cukorbeteg vagyok. Tudom, hogy nem adhatok vért, DE!!! Egy cukorbeteg elméletileg azért nem adhat vért, mert ugye a vérében van a kívülről beadott inzulin, ezáltal nem "tiszta" a vére.
Na már most.. a kérdésem az lenne, hogy ha én nem használok 24 órás hatástartamú gyógyszert, akkor miért nem adhatok vért?
Tegyük fel, mondjuk van egy 5,4-es fasza kis vércukorszintem... 5 órával ezelőtt ettem.. Akkor mi a probléma. Az étkezéshez adott inzulin 5óra múlva már sehol sincs.
Tehát a lényeg, hogy.. Akkor ebben az esetben sem adhatok vért?
Egy tipp:
Az 1es típusú diabetes egy autoimmun betegség, azaz a saját sejtjeid ellen termelődő ellenanyagok vannak a véredben. Nem lehet, hogy amiatt?
De ha az orvosod megkérdezed, biztos válaszol. Vagy a véradóban.
Vagy az orvostudakozón is van egy kedves doktornő, aki biztos válaszol.
Első vagyok. Most néztem utána, azért nem lehet, mert semmilyen autoimmun beteg nem adhat vért.
Cikk legvége.
"legközelebb meg nem árulod el, hogy cukorbeteg vagy"
Ejjnye már!!! Ha kizárnak vmi miatt, annak oka van. A véradásnak az a lényege, hogy segíts vele vkin, nem az, hogy esetleg bajt csinálj.
Nem kellene hazudozni.
Szia!
Én is I-es cukorbeteg vagyok, és erre is kiváncsi voltam. Már utánajártam, nem az bevitt gyógyszerek miatt nem lehet adni, hanem azért, mert ahogy deci vért levesznek annyi egységgel csökken a vércukorszint. Tehát minim 10-re fel kéne tornázni, hogy 6-s, 5-s legyen a végére, ami meg ugye veszélyes már 10-es érték.
Na, akkor ezt eddig most értem. És oké, hogy autoimmmun betegség, de ha belegondoltok, nem a véremmel van a baj, hanem a hasnyálmirigyemmel.
Sőt, ha még ez is probléma lenne, akkor az utolsó 3 HbA1c-m 5,4 - 5,1 - 5,5 %-os lett. Ezt tekintve is látszik, hogy egy karbantartott dologról van szó.
Akkor leírom újra:
Szia!
Én is I-es cukorbeteg vagyok, és erre is kiváncsi voltam. Már utánajártam, nem az bevitt gyógyszerek miatt nem lehet adni, hanem azért, mert ahogy deci vért levesznek annyi egységgel csökken a vércukorszint. Tehát minim 10-re fel kéne tornázni, hogy 6-s, 5-s legyen a végére, ami meg ugye veszélyes már 10-es érték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!