Subcutan injelció beadása otthon, de hogyan?
Sziasztok!
Párom tegnap lepottyant a tetőről (a kis ügyes) és most gipszsínben van a lába térdig, mert elrepedt a csont. Minden nap be kell neki adnom a Clexane nevű injekciót, hogy trombózist ne kapjon.
Kérdésem az, hogy hogyan kell ezt csinálni? Kell-e légteleníteni? Milyen mélyre kell szúrni, egyáltalán hova kell szúrni? Bölcsész vagyok és sajnos, nehézséget okoz ez a feladat, de szeretnék vele megbirkózni a párom egészsége érdekében.
Tudnátok nekem tanácsot adni? Előre is köszönöm!
Nem tudom, láttad e már, hogyan adják be az inzulint, az is subcutan, vagyis bőr alá adható. Igen, kell légteleníteni, középső ujjaddal megütögeted, hogy ha van benne légbuborék, az felszálljon, ütögetés közben a tű felfelé álljon, ezután egy kicsit megnyomod, hogy egy-két csepp gyógyszer megjelenjen a tű végén, ezzel biztosítod, hogy nincs benne levegő. A gyógyszernek a bőr alá kell kerülnie, semmiképp nem adható izomba.
A tű kb 5 fokos szöget zárjon be a bőrrel, nem kell mélyre szúrni, 1-1.5 centi már bőven elég. Bárhová beadható, ahol bőr van:) Láb, váll, has, ilyen helyekre szokták. Ha nem vagy benne biztos, hogy kell, háziorvos megmutatja, vagy ha van a családban vagy környezetedben olyan, aki inzulinozza magát, ő is meg tudja mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!