Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Felírhatnak az ügyeleten...

Felírhatnak az ügyeleten javaslatköteles gyógyszert?

Figyelt kérdés

Az lenne a gondom, hogy egyetemre járok, és nyáron is itt tartózkodom. A háziorvosom 160 km-rel arrébb van, és nem tudok hazamenni.

Asthmás, és allergiás is vagyok, tegnap mentem volna felíratni gyógyszert az egyetemorvossal, javaslattal együtt, hogy tuti felírja, de azt mondta, ezt nem teheti meg.

Jövő héten megyek nyaralni, és pont azalatt a 10 nap alatt fog elfogyni mind a két gyógyszerem.

Ha bemegyek a javaslattal az ügyeletre, akkor az ottani orvos elvileg felírhatja nekem ezeket a gyógyszereket?

Háziorvoshoz tuti nem fogok eljutni, a pulmonológia pedig ilyenkor már nincs nyitva. Most értem reggel óta haza, ezért nem tudtam bemenni.

Ma még el tudnék menni ügyeletre, és holnap kiváltani, de a jövő héten elfogynak a havi gyógyszereim.

Szóval szerintetek felírják nekem, mivel évek óta szedem, és van javaslatom, vagy hagyjam, mert így se, úgyse fogja nekem kiadni a receptet?

2012. aug. 3. 13:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, hogy ebből hétfői szabadság lesz.

Így akkor a fentiek tárgytalanok.

Köszi a válaszokat.

2012. aug. 3. 14:17
 12/14 anonim ***** válasza:
Mely gyógyszerekről van szó?
2012. aug. 3. 16:51
 13/14 anonim ***** válasza:
Pulmonológus adhat csak javaslatot. Háziorvos pedig akkor irhatja fel, ha már van javaslat. Tehát első a pulmonológus mindenképpen. Ügyelet nem adhat javaslatot.
2012. aug. 4. 08:23
 14/14 anonim ***** válasza:

13/13 Van javaslata kettő is. Ami a háziorvosánál van aug 13-án lejár. De van neki egy másik ami még jövő januárig érvényes.

Azzal keress egy házi dokit, ideiglenes lakcímmel is lehet hozzá menni, szabad orvos és lakhely választás van. Csak legyen lakcímed.

2012. aug. 4. 08:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!