Mi a teendő hónalj lehorzsolása esetén?
Figyelt kérdés
Tegnap délután folyamán elestem biciklizés közben, rá a barátom hátsó kerekére. Sajnos úgy estem hogy a hónaljam horzsolta le. Fekete folt maradt a gumi után, alatta piros folttal. Nem foglalkoztam vele különösebben, mert nem fájt annyira, nem is vérzett szinte. Az esti fürdésnél próbáltam kiáztatni a sebet, tusfürdővel kitisztítani. A fekete folt egy részét sikerült eltűntetnem, a hajlatban, de nagy részen még fekete. Ahogy reggel felébredtem láttam, hogy gennyezett, erre tegnap is figyelmes lettem, de arra gondoltam, hogy csak az izzadtság. Baleseti ötlete felmerült, édesanyám is javasolta, mivel kiskori rossz emlékek fűznek hozzá, elsősorban szeretnék más megoldást találni rá.#hónalj horzsolás
2012. júl. 11. 10:53
1/3 anonim válasza:
Nem kell vele balesetire menni, a háziorvos is tudja kezelni. Addig meg Betadine-nal kend be, az fertőtleníti.
2/3 anonim válasza:
Háziorvos, vagy bőrgyógyász!
Nekem hasonló sérülés a lábszáramon volt, bőrgyógyász kezelte valamivel, meg felírt valami csepegtetős izét, és azzal kellett kezelni. Rég volt már, de rendbe jött.
3/3 A kérdező kommentje:
Ha lefertőtlenítem sikerül eltüntetni a fekete foltot a horzsolt vörös bőrről? vagy inkább háziorvos, bőrgyógyász a javasolt?
Holnap terveztem menni a Balatonra, kimutatható valami gyógyulás addig vagy inkább mondjam le?
2012. júl. 11. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!