Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mandulaműtét 16 éves fiúnál...

Mandulaműtét 16 éves fiúnál mennyire kockázatos?

Figyelt kérdés
16 éves fiamnak ki kellene venni a manduláját.Nagyon félünk tőle,mert azt mondják ebben a korban már egy kicsit kockázatos.Tapasztalatokat várnék,altatásban végzik-e,mennyire fájdalmas stb.Köszönöm!
2012. júl. 8. 18:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem tavaly vették ki helyi érzéstelenítéssel. Enyémmel megszenvedett doktornő, de így sem tartott tovább 25 percnél. Utána pár nap eléggé fájdalmas de kapni fogsz fájdalomcsillapítokat. Annyira nem vészes :)
2012. júl. 8. 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Lemaradt, hogy 27 éves voltam műtétkor.
2012. júl. 8. 18:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Én 12.voltam de eszméletlenül fájt pedig bírom a fájdalmat de az volt talán eddigi életem legrosszabb 1hete a műtét után. Engem elaltattak
2012. júl. 8. 18:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy hónapja vették ki mandulámat.Altatásba végezték a műtétet,maga a műtét nem fáj csak utána a seb gyógyulás(lepedék leválása).2hétig fájt de ki lehet bírni.

(Én 24 éves vagyok),féltem tőle nagyon de nem kell,a műtét után sok folyadékot kell inni,hogy hamarabb gyógyuljon a seb.Ja és az altatást javaslom megnyugtatóbb hisz nem látod,hogy műtenek.És jobb minél fiatalabb korba kivetetni hamarabb felépül az illető.

2012. júl. 8. 18:18
 5/8 anonim válasza:

Nekem 6 évesen vették ki, de most is emlékszem rá hogy nagyon fájt. Valami büdös sprayt fújtak a számba, de szerintem nem hatott mert nagyon üvöltöttem. Utána is nagyon rossz volt nyelni, de pár órával később anyukám hozott be szamócát és megettem :) A doki mondta, hogy ilyeneket egyátalán nem is ehetnék, de addigra már elfogyott :)

A tesómnak 20-on pár évesen vették ki (nem emlékszem pontosan mikor). Ő pár napig nem is tudott enni sem.

Ja és nekem visszanőtt később a mandulám, de tuti nem vetetem ki még egyszer.

26L

2012. júl. 8. 18:19
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem a sote 1-en vették ki, 16 évesen pont és altatásban. utána fáj, de eni-inni kell és pár nap után egyre jobb lett. nekem jó emlék maradt,nem volt komplikáció sem. ha elég talpraesett, bátor és erőt vesz magán és a fájdalom ellenére iszik-eszik,akkor hamar meg fog gyógyulni. én 2 hét után már suliban voltam és semmi bajom nem volt. Az elején fontos még a pihenés is.
2012. júl. 8. 18:30
 7/8 anonim válasza:

Nekem novemberben vették ki a garatmandulám és altattak.Később fájt,de ki lehet bírni..

16/L

2012. júl. 19. 15:42
 8/8 anonim ***** válasza:
17 éves koromban vették ki, előtte két hetente beteg voltam, azóta kb. soha. Szenvedtem a műtét után, de nagyon megérte, már bánom, hogy nem hamarabb csináltattam meg. A kockázat semmivel nem nagyobb, mint kisebb korban, a gyógyulási idő kicsit hosszabb.
2012. júl. 25. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!