Ez most vakbélgyulladás? (folyt lent)
Ezek a tünetek: A féregnyúlvány-gyulladás okozta fájdalom jellemzően a gyomorszáj tájékáról indul, majd vándorol a jobb oldali csípőlapát (a "McBurney" pont) irányába. A fájdalom rövid idő alatt jelentősen fokozódik, hányinger, hányás kíséri. Gyakori a hőemelkedés, magas lázzal rendszerint már csak szövődményes esetekben találkozhatunk.
A hasfal kemény és feszes. A beteg étvágytalan, olykor székrekedése van, szapora a pulzusa.
Ha nálad is ez van, irány az ügyelet. A perforált vakbél halálos is lehet!
2012. jún. 10. 21:25
2/15 A kérdező kommentje:
Puha a hasfalam és csak hányingerem van és csak néha szurkál ott lent mit csináljak? :'( egyszer már voltam ma ügyeleten azt mondták semmi baj csak virus nem vakbél
Van egy hasonlo kerdes,nem te vagy aki itt nagy panikba esett?
Elöször,ne aggodj,probalj lenyugodni,a stressztöl is lehet hanyinger.Feküdj le,huzd fel a labaidat ,kb. hogy a combjaid a hasadon legyenek,ha ekkor is van erös fajdalmad jobb oldalt,lehet vakbel,ha nö vagy,lehet petefeszek gyulladas.Ha megsem tudsz lenyudodni,ügyelet.
2012. jún. 10. 21:28
4/15 A kérdező kommentje:
De nem fáj megnyomkodtam hasamat sehol se tegnap óta szurkál néha és ha perforált már?
A perforáció nyomán a betegség körülhatárolt, majd diffúz, kiterjedt hashártyagyulladás irányába fejlődik, magas lázzal, hasi izomvédekezéssel (défčnse, ejtsd: defanz) jár, azaz a hasfal izmai reflexesen megfeszülnek, ezzel akadályozzák meg a hasfal erős fájdalommal járó mozgását.
2012. jún. 10. 21:34
6/15 A kérdező kommentje:
aha de én ha felállok akkor sem fáj ülve is csak néha akkor tuti nem vakbél? :'(
Nem,nem vakbel,probald lefoglalni magad,nezz meg egy filmet,olvass,hallgass zenet,meglatod,jobban fogod magad erezni.Csak egy kis fertözest kaptal,fözz egy teat,holnapra biztos jobban leszel.
2012. jún. 10. 21:38
8/15 A kérdező kommentje:
aha de ha vakbél lenne már rég korház nem? meg rovos is észrevette volna nem?
9/15 A kérdező kommentje:
Akkor biztos hogy nem vakbél? :(
Amikor barátnőmnek vakbélgyulladása volt, akkor neki vagy 3 napig fájt a bal lába is, nekem arra jobban panaszkodott mint az oldalára. Legfőképp menni alig bírt, úgy jött be suliba, és nem ment orvoshoz. Aztán valahol mászkálás közben elájult és elvitték a mentők. Bent volt vagy egy hétig, meggyógyították, kijött aztán élt tovább boldogan.
2012. jún. 11. 22:59
Kapcsolódó kérdések: