Tb-vel kapcsolatban lenne pár kérdésem?
Figyelt kérdés
Tavaly tavasszal diplomáztam, azóta nem vagyok diák, nem is volt azóta bejelentett állásom. Ilyenkor már nem is jár nekem a TB? Lehet, hogy a héten orvoshoz kell majd mennem. Mire számíthatok ilyenkor? Nem fogják elfogadni a tajkártyámat és fizetni kell? Vagy hogyan működik ez?2012. ápr. 9. 12:27
1/1 anonim válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de nemhogy nem fogadják el a TAJ-kártyádat, de sajnos visszamenőlegesen is ki kell majd fizetned az elmaradt járulékot (az a jobbik eset, ha nem büntetnek majd meg)! Tavaly a végzéstől számított 45 napig volt még biztosítási jogviszonyod, azt követően pedig önmagad után lettél volna köteles fizetni az egészségbiztosítási járulékot havonta - függetlenül attól, hogy voltál-e orvosnál vagy sem! Ha netán regisztráltál a Munkaügyi Központban, ott el szokták mondani, hogy méltányosságból 1 évig az Önkormányzat átvállalhatja helyetted a fizetési kötelezettséget, de ha ott sem vagy regisztrálva, akkor erre sem volt esélyed. Sajnos ez van! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!