Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg nem jár a leszázalékol...

Tényleg nem jár a leszázalékolás? Sziasztok! Tegnap voltam a bizottság előtt leszázalékolással kapcsolatban.

Figyelt kérdés
egy doktornő vizsgált meg úgy,hogy le kellett vetkőzni,noha a szememmel akartam magam leszázalákoltatni... tudni kell,hogy a bal szememen le van szakadva a retina olyan mértékben,hogy csak 2 százalékot látok vele és fizikai munkát se végezhetek...se hajolni se emelni.. a jobbon is elkezdett leszakadni, de azt lézerrel még megmentették...és erre azt mondta a doktornő,h fiatal vagyok ,van több ezer állás,ne fizikai munkában gondolkozzak,képezzem magam és menjek dolgozni...:)most lehet én vagyok bolond,de akkor ennyi erővel senkit sem lehetne leszázalékolni,mert akkor az is olyan munkát keressen ahol pl. ülni kell...sztem ez abszurd...kint mielőtt szólítottak volt egy néni.. kérdeztem,hogy őt mivel százalékolták le..a válasz: nem tudom...nem volt semmilyen papírja,csak a cége intézte el neki... kérdezem én akkor neki miért nem mondták,hogy menjen dolgozni????szerintetek adjam be még egyszer az igényemet vagy felesleges???? köszönöm a válaszokat előre is....mert ugyebár egyik szememmel nem látok és még fizikai munkát se végezhetk..még egy operátori álláshoz is jó látás a feltétel..ha meg irodai munkát nézek akkor meg az egy szemem hamarabb elfárad és annak se tesz jót pl a számítógép sugárzása..
2012. febr. 28. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Meg lehet vétózni a döntést. Tedd meg szerintem, akkor új orvosi bizottság vizsgál meg és talán más lesz az eredménye.
2012. febr. 28. 11:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Meg kell próbálni a fellebbezést. Most mindenkit elküldenek dolgozni.
2012. márc. 1. 18:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Sajnos nem valószínű, hogy megkapod a rokkantsági ellátást (mert január óta így nevezik), esetleg rehabilitációs járadékra lehetsz jogosult amennyiben a munkaképesség-csökkenésed eléri legalább az 50 %-ot (csak zárójelben jegyzem meg, hogy keveseknek adják meg) és rehabilitálhatónak minősítenek. Januártól már rendszeres szociális járadék sem állapítható meg (ezt eddig azok igényelhették, akiknek a munkaképesség-csökkenése elérte a 40 %-ot - az összeg viszont csak a minimálbér összegével volt azonos). Azért az I. fokot mindenképpen fellebbezd meg, de ha II. fokon sem jársz sikerrel, a Munkaügyi Bíróságot jól meg kell gondolni, mert ma már az sem ingyenes! :(
2012. márc. 2. 18:29
 4/4 anonim ***** válasza:
lebbezz fel!
2012. márc. 10. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!