Háziorvos írhat fel Roaccutant, vagy csak bőrgyógyász?
Csakis bőrgyógyász.
De mellette gondoskodnod kell 100%-os fogamzásgátlásról. Nem eshetsz teherbe, mert a Roaccutan súlyos magzatkárosító hatással rendelkezik.
A Roaccutan enyhébb, krém alakú formája az Isotrexin. A hatóanyaga ugyanaz. Nekem az is bevált, bár a Roaccutan jobb.
Fogamzásgátlót már így is szedek, azzal nem lenne gond. Krém sajnos annyira nem jó. Az arcomra már ugye kentem hatszász féle dolgot, ami a legjobban bevált, az a Skinoren krém volt, ez egész szépen letisztitotta (viszont megjelentek új fajta, "göb" szerű dolgok, igaz ritkábbak, mint az aknék voltak, úgyhogy én már ennek is örülök), de a hátamat egyedül nem nagyon tudom teljes egészében bekenni, és elég gusztustalanul néz ki...
Köszönöm a választ!
Direkt kihagytam a kérdésből azt a részt, hogy nem kérem a kárálók véleményét, hogy ilyen, meg olyan káros, optimista voltam, hogy csak nem jelennek meg minden kérdésnél.
Igen, tudom, hogy káros, hogy károsítja a májat, gyereket meg nem tervezek, de ezentúl megkérlek, hogy akkor beszélj és kardoskodj a helyes táplálkozás meg a többi mellett (főleg hogy fogalmad sincs az életmódomról, és ahogy látom, a bőrbetegségekről sem), ha te is úgy élted le az életed, hogy végigbőgsz éjszakákat attól való félelmedben, hogy a párod esetleg majd holnap rá fog hányni a látványtól a hátadra, ha levetkőzöl, és már vagy 10 éve nem voltál strandon inkább, a többi ember érdekében.
Első válaszoló vagyok. Én szedtem, na nem sokáig, csak kétszer három hónapig. Ez idő alatt a bőröm nagyon kiszáradt, a legrosszabb a szám volt, amit folyamatosan kennem kellett, annyira kiszáradt. A pattanások viszont teljesen eltűntek. Én is már csak akkor szántam rá magamat, amikor annyira súlyos és fájdalmas pattanások jöttek ki a hátamon, hogy hátradőlni nem tudtam egy székben, már akkor fájt, amikor a póló anyaga a hátamhoz ért, és hiába sminkeltem, az arcom egy hányinger volt, strandra meg gondolni se mertem. Amikor felírták, akkor úgy éreztem, hogy végre valaki komolyan veszi a problémámat, és nem írja fel a nyolcezredik kencét, amitől ugyanúgy kijönnek a pattanások. 10 éves korom óta szenvedtem tőlük, mindenki csak azzal vígasztalt, hogy kinövöm. Ha-ha. 24 éves koromban még rondább volt, mint tízévesen, ráadásul a homlokomról elterjedt az egész arcomra, nyakamra és a hátamra, sőt, a fejbőrömön is megjelentek... Hiába ettem egészségesen, sportoltam, kentem az arcom stb, eredmény nulla. Aki ezt nem élte át, az nem tudja, milyen érzés, amikor legszívesebben elbújnál a világ elől, de mégis ki kell menned az utcára, miközben szörnynek érzed magadat. Csak a Roaccutan segített, de az szinte azonnal: egy hónap után már látszott az eredmény.
Miután abbahagytam, a bőröm állaga lassanként ismét zsíros lett, és a pattanások is visszaszivárogtak, de jóval kevesebb van és jóval felületesebbek. Szóval kezelhető mértékben. Úgy érzem, megérte, mert végre a tükörbe merek nézni, és az önértékelésem, az önbecsülésem is helyreállt.
Én többeket ismerek, akik nálam sokkal hosszab ideig és nagobb adagban, folyamatosan szedték, és nem kerültek kórházba vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!