Hogy is van ez? Egy ideig nem dolgoztam és nem tudtam, hogy lehet magánemberként is fizetni a TB-t, szal nem fizettem.
Sőt, szerintem eleve fel fognak keresni (APEH), ha nem fizeted, mert kötelező. Érdeklődd meg valami irodában.
Velem simán megtették, mikor kikerültem egyetemről, hogy küldtek egy levelet, hogy x ideig nem kell fizetnem mert átalakítják az adatbázisukat vagy ilyesmi. Aztán jogszabályt módosítottak, amiről persze már nem értesítettek, és kb. egy év múlva felkerestek, hogy fizessek visszamenőleg azokra a hónapokra is, kamatostól. Éljen az OEP.
A munkaadó meg valószínűleg azért nem akar bejelenteni, mert akkor neki kéne fizetnie a TB-t helyetted.
Ha nem vagy jogosult egészségügyi ellátásra, havi 4500.- Ft-ot kell fizetned. Be kell jelentkezned az apeh-hoz, és küldenek határozatot meg csekket.
Ha tanuló voltál, a diákigazolványod érvényességi ideje alatt jogosult voltál.
Ha dolgoztál, vagy munkanélküli ellátást kaptál, a munkaviszony ill. a munkanélküli ellátás lejárta után még 45 napig (de max. ameddig biztosított voltál) még nem kell fizetned, csak a 46. naptól.
Az oep.hu-n meg tudod nézni (most éppen nem, mert karbantartásuk van)
De ha alacsony az egy főre jutó jövedelmetek, és nincs vagyonotok, az önkormányzat fizeti utánnad a járulékot (be kell menned és kérvényezned)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!