Colitis ulcerosa meggyógyulhat?
3 éve tükrözés és szövetminta alapján megállapították,fekélyes vastagbélgyulladásom van. csütörtökön a doki elküldött tükrözésre aminek ez lett a végeredménye:
Anoscopia: A ventralis ívnek megfelelően típusos helyen- jelenleg is finoman vérző kisborsónyi nodus látható.
Colonoscopia A nyálkahártya végig ép a haustratio megtartott.
Vélemény:Colitis ulcerosa-teljes remissioban
A haematochaesia oka a fent leírt nodus
Kérdésem az lenne hogy eszerint a vastagbélgyulladásom elmúlt?
Dokimoz csütörtökön kell vissza mennem konzultációra,sajnos a tükrözés után nem tudtam vele beszélni mert kihívták egy beteghez,ezért tettem fel itt a kérdést!
21/L
Nekem is az volt. Az orvosi álláspont (ahogy én tudom) az, hogy nem gyógyulhatsz meg. Ugyanis a betegség, nagyobb megterheléskor, stressz helyzetben bármikor kiújulhat. A tünetmentes állapot lehet fenn tartani.
Az én véleményem hogy meg lehet gyógyulni (fenn lehet tartani tünetmentes állapotot). Nekem is sikerült, egy évben párszor kicsit fáj a hasam, aztán ennyi. Nem diétázok, viszonylag sokat sportolok. Viszont nem dohányzok. Nem szedek gyógyszert sem.
Persze Neked az első időszakban még figyelni kell jobban, meg gyógyszert is szednek kell. Ha ügyesen csinálod és egészségesen élsz (dohányzás kilőve) szerintem lehet tünetmentesen tartani.
sok sikert.
Szia,mostanáig egészen jol voltam nem voltak problémáim viszont a hasam jobb oldalon kezdett el szúrni háziorvos elküldött UH ra mer félt hogy vakbél, ki is mutatta h gyulladás van a szervezetemben meg a vérvétel is,javasolták menjek vissza a gasztroentrológusomhoz .
nemtudok neked valamiért privit írni :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!