Nagyon rossz előérzetem van. Rákszűrés: ingyenesen hol és hogyan?
A következő vizsgálatokat szeretném elvégeztetni: melanoma (bőrvizsgálat), csontritkulás-mérés, méhnyakrák szűrés, bélrák szűrés, leukémia szűrés.
Van ezekre lehetőség ingyenesen? Hol? Háziorvosom nincs.
Pesten lakom a IX. kerületben.
Nincsen konkrét panaszom, de nagyon rossz előérzetem van és a saját megnyugvásomért szeretném tudni van-e okom aggódni.
20 éves vagyok, nő.
Háziorvosod kell, hogy legyen, ha nincs és mióta felnőtt lettél, még nem voltál orvosnál, akkor menj el a lakóhelyedhez legközelebbi háziorvosi rendelőbe/SZTK-ba, és válassz egyet! A méhnyakrák szűrést kivéve mindenhez háziorvosi beutaló fog kelleni, úgyhogy ezzel érdemes kezdened. A hol?-t illetően: írd be google-be, hogy szakorvosi rendelő budapest IX. kerület, vagy hívd fel a házi gyermekorvosodat (az kell, hogy legyen), hogy segítsen felnőtt orvost választani.
Leukémiára "sima" teljes vérképpel szűrnek, ha új háziorvost választassz, akkor ő kötelezően el is küld egy ilyen alapkivizsgálásra, természetesen ingyen (feltéve, hogy fizeted/fizetik utánad a TB-t). Melanomára a bőrgyógyászaton vizsgálnak (lakóhelyedhez közeli SZTK szakrendelése), változó, hogy kell-e háziorvosi beutaló vagy sem. Méhnyakrákra ugyanitt a nőgyógyász vizsgál. A csontritkulás-mérést és a "bélrák szűrést" (béltükrözés) kivéve mindegyik beavatkozás ingyenes. A csontsűrűség vizsgálat 50 vagy 55 éves kor felett ingyenes, de indokolt esetben ettől a háziorvosod eltérhet. Persze a rossz előérzet nem lesz orvosilag elfogadható indok, de ezt természetesen majd vele kell megbeszélned!
A házidoki nem csinál bőrviszgálatot -
Menj a Bőrgyógyászatra
Olyan fiatalon csontsűrűség mérést meg nem csinálnak -
Felejtsd el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!